FASHION SCOUT SEE Belgrade Fashion Week i Fashion Scout iz Londona promovišu regionalnu modu!

FASHION SCOUT SEE

Belgrade Fashion Week i Fashion Scout iz Londona promovišu regionalnu modu!

Sa ponosom vas obaveštavamo da je u pripremi regionalni projekat FASHION SCOUT SEE, prvi takve vrste u našem regionu, koji će objediniti dizajnerske scene Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Finalnom revijom Fashion Scout See konkursa, 28. marta, svečano će biti otvoren 41. Belgrade Fashion Week, a pobednik ovog regionalnog konkursa predstaviće svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru vrlo značajnog programa ONES TO WATCH na septembarskom izdanju Fashion Scout.

Žiri u sastavu Doda Komad, Zora Mojsilović, Ana Ljubinković, Zoran Bosanac i Nenad Radujević doneo je odluku da finalisti konkursa koji će predstavljati Srbiju na završnoj reviji budu: Nevena Ivanović, Lada Dragović i Ana Trošić Trajković. 

Zahvaljujući dugogodišnjoj uspešnoj saradnji između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, dogovoreno je da se regionalna modna scena podigne na jedan viši nivo i da se uspostavi svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju kreativne i modne industrije regiona kao i talentovanih dizajnera sa našeg područja. Dizajneri iz navedenih zemalja će učestvovati na svojim nacionalnim konkursima, a po tri najboja dizajnera iz svake zemlje će se predstaviti na finalnoj reviji koja će biti održana tokom narednog Belgrade Fashion Week-a.

O pobedniku završne revije na kojoj će pored srpskih, učestvovati i predstavnici Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije, odlučivaće internacionalni žiri.

Pored ove vrlo vredne nagrade biće dodeljeno i više regionalnih nagrada sa pozivom za učešće na nedeljama mode u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani i Skoplju.

U okviru Fashion Scout programa tokom prethodnih godina značajne uspehe su imali srpski dizajneri Marko Mitanovski, George Styler i Ana Ljubinković, ali su oni tom prilikom morali da prođu konkurse sa preko 300 internacionalnih dizajnera. Pobedniku FASHION SCOUT SEE konkursa put do Londona je u velikoj meri olakšan, a Belgrade Fashion Week je iskazanom inicijativom potvrdio vodeću poziciju među modnim projektima u regionu.

 

Nevena Ivanović / Foto: Đorđe Tomić
Nevena Ivanović / Foto: Đorđe Tomić
Lada Dragović / Foto: Milena Rakočević
Lada Dragović / Foto: Milena Rakočević
Ana Trošić - Trajković / Foto: Đorđe Tomić
Ana Trošić – Trajković / Foto: Đorđe Tomić

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.