Ekskluzivno za FashionMag42 svetski poznat modni bloger Josip Grabovac

Josip sa ćerkom
Josip sa ćerkom

FM42: Josipe, ako se ne varamo 2014. godine pokrećete svoj modni blog Glasmode.com koji postao adresa sa odličnim modnim sadržajem. Ukratko nam ispričajte kako ste našli u svetu mode?
JG: Da, 2014.godine otvaram blog glasmode.com i u kratkom roku postaje jako posjećen jer svaka objava ima svoju težinu. Moda me uvijek zanimala, još sa 15 godina počeo sam se baviti manekenstvom, ali kako i sami znamo BiH još uvijek nije na nekoj svjetskoj razini i ne možemo živjeti od toga … Moje preseljenje u italiju je moj životni uspjeh  (osim naravno moje kćerke koja ima 7 godina i koja je moj veliki vjetar u leđa ) Osim što radim kao model za Modelmanagement na prvom mjestu je moj blogg od kojeg živim i plaćam životne obveze. Samim ulaskom na moju stranicu možete vidjeti sa suradjujem sa velikim svjetskim imenima , što nikad ne bih mogao napraviti iz Bosne i Hercegovine ili Hrvatske ! Veliku ulogu u svemu ima osoba koja je ujedno i moj menadžer, veliki umjetnih ,creativni direktor velike i jedne od najboljih marketing agencija u Italiji Lorenzo Cecchinelli MPR Comunicazione Integrata.

FM42: Trenutno najveći modni dogadjaj se dešava u Mostaru, a to je Fashion Arena Mostar. Kažite nam nešto  više o samom eventu  i o vašem učešću na drugoj večeri kao zaštitno lice za dizajnericu Vesnu Gabriša.
JG:Ja mislim i siguran sam da je ovo samo moj veliki početak svega što se tiče mojeg imena u ovome umjetničkom i prelijepom svijetu mode .Moj mail je uvijek krcat pozivnica, na što sam jako ponosan izravne akreditacije za sudjelovanje na modne dogadjaje kao što je Milano Fashion Week, prošlu godinu moje lice se našlo na Svjetskom sajmu muske mode Pitti-Uomo Florence, sad se spremam opet za velike projekte vezane uz isto ali o tome još uvijek ne mogu puno reći.

FM42: Poznato je da ste čak puta bili modni bloger za poznatog Philipp Plein -a. Kako pamtite to iskustvo?

JG:Mogu jako puno toga izdvojiti, kao što je moj prvi poziv od strane Philipp Plein da sudjelujem kao blogger na njegovom eventu u Milanu i nakon toga na After party-u i odma nakon toga izravna pozivnica za iduću godinu koja se desila 2016 godine gdje se i oprostio od Milana i sljedeći Show radi vani ,točnije u New York u .

FM42: Recite nam nešto više o kampanji za EL Patron čije ste zaštitno lice takodje, kako se dogodila ta kampanja?
JG:Elpatron je brend iz Chicaga i uspješno suradjujemo već dve godine gdje sam i zaštitno lice za cijelu Europu jako sam ponosan na vlasnika Jonathan Lev  koji vjeruje u mene i opet kažem ovo je tek početak svega…

FM42: Na čemu trenutno radite?
JG:Moje relacije su nepoznate iz dana u dan nove informacije i nove putanje , kao što sam prošli mjesec bio prepoznat od strane poznate agencije za odnose s javnošću  PRimera  organizatora velikog modnog dogadjaj u Mostaru pod nazivom Fashion Arena gdje sam bio u timu i organizaciji i sigurno tvrdim da smo napravili veliki spektakl za Bosnu i Hercegovinu, a i šire s ciljem da ovo bude tradicionalno okupljanje svih modno osviještenih osoba Balkana i šire, ciljevi su da idemo preko granice. Naravno moram spomenuti da sam se predstavio tu kao i model zaštitno lice za mladu dizajnericu Vesna Gabriša kampanja je radjena u Italiji kreativni direktor Lorenzo Cecchinelli. Ukratko sretan i ispunjen što je moje ime Josip Grabovac koji dolazi iz male sredine malog mjesta Knespolje Bosna i Hercegovina toliko zvučno i priznatom u veliko i profesionalnom svjetu mode . Trenutno se pripremam za Sarajevo u petak sam u žiriju za izbor Top Model BiH , kasnije mogu reći i više u vezi projekta. Pratimo se na instagram profilu grabovac_glasmode, glasmode.com, Fun page Facebook Grabovac Glasmode i Josip Grabovac Facebook. Pogledajte foto galeriju gde možete Josipa u društvu saradnika i prijateja iz sveta mode kao što su:  Suzy Menkes – britanska modna novinarka, Franca Sozzani – urednica italijanskog Vogue-a, Alberta Ferretti – modna dizajnerica , Cristina Morizzi  – novinarka, Roberto Riccio…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.