FM42: Tanja, kako je nastao brand AYUK London?
Već od svoje pete godine sam pokazivala zanimanje za odjeću. Jos se sjećam dana kada je moja mama, koja je isto bila krojačica, pročitala interview od jednoga Italijanskog kreatora o njegovom radu i ljubavi za taj posao. Od tog trenutka sam očarana sa svijetom mode. Uvijek sam se zanimala za modu, a vise sam se zanimala za konstrukciju i materijale, nista nema ljepse za mene nego crtati linije na bijelom papiru i biti u mome svijetu gdje ja odlučujem u kojem pravcu ide modna budućnost. Sa jedanaest godina sam sama dizajnirala prvu kapu i sa pomoći od moje mame sam je sašila. To mi je pokazalo put kojim želim da idem.

Samo da budem modni kreator nije dovoljno za mene i zbog toga je postao Brand AYUK London. AYUK London je brand sa novom tehnologijom, napravljena odjeća ( haljine ) u kojima žene izgledaju ženstvenije sa svojim oblinama. Moj problem je ako želim negdje da izadem i obučem lijepu usku haljinu nekad mi se pokaže stomak, što je problem mnogim ženama. Zadnje dvije godine sam razmišljala koji bi stil bio najbolji za taj look. I kako je najbolje da se riješi taj problem da bi se žena osjećala ugodno i lijepo istovremeno. Sada završavam svoju prvu kolekciju i od šestog mjeseca će biti prezentirana javnosti. Isto tako osim haljina brand AYUK London će sadržavati i ostale modele odjeće kao što su mantili i jakne.

FM42: Gde pronalazite ispiraciju i kome su namenjeni vaši modeli?
Veliki dio moje inspiracije dolazi od mojih misli, najdraže kada se legnem i zatvorim oči i počnem da razmišljam o linijama, one mi prolaze kroz moje misli i putuju za novu kreaciju , drugi dio od moje inspiracije dolazi sasvim jednostavno, uzmem svoj blok, olovku i gumicu , sjednem se na kauč i počnem da crtam. Nekad znam kako što želim, a nekad se sama iznenadim. Ljubav je moj najveći pokretač prema modi, bez nje sam nijema i slijepa. Takodjer smatram da je savremeni stil života, a samim tim i modni trendovi drasticno ogrubio žensku ljepotu i njenu pojavu u svakodnevnom životu. Želim da vratim vrijeme ženstvenosti, tj. da se u mojim haljinama s vremena na vrijeme žene bas tako osjećaju.

Kroz odjeću želim prezentirati stil koji je dostupan svima koji vole zanimljive krojeve, izražajnu osobnost i unikatnost. Ne robujem stereotipu mršavih djevojaka kao idealnim modelima, volim raditi za žene od krvi i mesa, dovesti se u situaciju da od nesavršenog stvorim idealno, a to je za mene naglašavanje fine linije ženskog tijela. Kada stvaram, u glavi su mi djevojke i žene koje vole jednostavnost s efektnim detaljima. Rekla bih – minimalizam s pomakom! Moj stil je klasični, a veoma moderan i za budućnost. Ako nosite jednu AYUK haljinu ili mantil sljedećih tri do pet godina će biti još IN, neće zastariti.

FM42: Koje materijale najviše koristite za izradu vaše kolekcije?
Nemam granice sa materijalima samo imam jednu rule- mora da imaju stretch . Želim proslaviti i naglasiti ženstvenost. Kolekciju sačinjavaju ženske odjevne kombinacije od najfinijih i najkvalitetnijih materijala, namijenjeni istinskim trendseterima.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem brendu? 
Sve što želite da saznate o meni možete se informirati na mojoj facebook stranici AYUK London. Trenutno sam zaokupljena svojom prvom kolekcijom, a website će biti uskoro dostupan.

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
Kao prvo želim da završim prvu AYUK London S/S 17 kolekciju i promovirati na tržištu. Već početkom svibnja (Maja) moja kolekcija će biti dostupna za sve žene koje žele naglasiti svoju ženstvenost. Čitateljicama i svim modno osviještenim ženama poručujem: “Izrazite sebe, dajte si pravo da budete lijepe i da se osjećate dobro gdje god krenule. Unutarnja snaga i energija ponekad su skrivene u nama, a mogu se probuditi efektnim modelima, sitnim detaljima, no najviše samopouzdanjem!” Moj plan je da nastavim raditi na svome snu i da idem putem kojim sam zamislila. Želim da vidim svoje modele na ženama cijelog svijeta i da se udobno u njima osjećaju.

[Best_Wordpress_Gallery id=”104″ gal_title=”Tanja Ayuk”]