Ekskluzivno premijera pesme Free Fall by Bad Sasha

Može se reći, da se tekst za Free Fall dogodio kada se Beograđanka zaljubila u Kijev. Proteklih nekoliko godina Ninković Aleksandra živi na relaciji Beograd-Kijev, i stvara pesme u saradnji sa Ukrajinskom pevačicom i producentkinjom Bad Sasha. Free Fall je druga pesma sa ovog debitnog albuma, koju su stvarale zajedno, gde je Aleksandra zaslužna za tekst, a Sasha za komponovanje i izvođenje. Aranžman je radio Paul Blackstone.

Kaže da je njena ljubav prema Ukrajinskoj prestonici rođena već na prvi pogled, a da se sa svakim sledećim samo produbljivala. “Osećam se kao Keri Bredšo u Njujorku – bez preterivanja. Grad je kao otvoreni muzej, a ulična moda kao sa piste. I to je samo deo celokupnog vajba neke umetničke i duhovne slobode koju je teško opisati, sem možda, kao da je i sam vazduh melodičan. Zar to ne zvuči kao stanje zaljubljenosti? Jednom mi se čak desilo da zalutam, ali je to postalo avantura, jer sam u tom trenutku bila u Kijevu.”Tekst je prvobitno inspirisan Kijevskim metroom, da bi sa vremenom otkrio mnogo više simboličkog značenja. Upravo iz tog razloga pesma je predstavljena javnosti 17og Aprila, iako je premijera trebalo da bude tek nekoliko meseci kasnije,

Devojke su odlučile da objave ovu pesmu ranije, kao odgovor na novonastalu situaciju sa pandemijom: ” U procesu stvaranja ove pesme, nismo mogle ni pretpostaviti da će se istinska vrednost njene poruke otkriti na ovaj način. Svi se mi individualno, često suočavamo sa raznim promenama – i često te promene dolaze u obliku gubitka. Kraj uvek sa sobom nosi novi početak, i obrnuto. Ovaj put se sa tim suočavamo kolektivno. Sve što čini razliku u međuvremenu, je naša ljubav i zato da bismo zaista živeli, moramo potpuno dozvoliti ljubavi da živi kroz nas. Sve ostalo je privremeno, hteli mi to ili ne.”

Pesmu možete poslušati ovde, a dostupna je i u svim online muzičkim prodavnicama: