Ekskluzivno maneken Aleksandar Bubalo za FashionMag42

FM42: Aleksandre, koje te uspomene vežu za početak karijere u modelingu?
Za početak me dosta toga veže, prvo moja veza sa sadašnjom devojkom Jelenom koja se bavi ovim poslom dosta duže od mene i koja je jedini krivac što se i ja bavim ovim poslom. Mene su videli na slikama kod nje i nikad nisam ni razmisljao da se bavim ovim poslom, čak šta više sam imao predrasude vezane za manekenstvo, ali sam prihvatio taj poziv i ispostavilo se kao dobar potez za kratko vreme sam došao do naših najboljih fotografa, stilista, dizajnera. Počeo sam da dobijam sve bolje i bolje slike pa su usledili pozivi od stranih agencija. Moje prvo putovanje u Milano u jednu od najjačih agencija tamo gde sam mogao da vidim kako top modeli rade.

FM42: Šta su po tebi mane i prednosti u manekenstvu?
Prednosti su upoznavanje novih ljudi, kao što sam rekao fotografi, stilisti, dizajneri koji su mi dosta pomogli sa raznim savetima i naravno kritikama i mogu reći da još uvek učim od njih, naravno koleginice i kolege koje sam upoznao u ovom poslu.  Putovanja koja se pružaju gde možemo obići druge države, kontinente, druge kulture i mnogo toga naučiti kroz sve to. Mana ima dosta kao i prednosti, jedna od mana koja me je jako nervirala je što sve kasni, pošto sam završio bezbednost gde sam učen na tačnost pa mi je trebalo odredjeno vreme da se naviknem na to.
FM42: Imao si prilike da radiš dosta revija/kampanja koja je ostavila najjači utisak na tebe?
Da počnem od poslednje kampanje za DENIMLAB koja je odlično prošla što kroz materijal što kroz ceo tim ljudi koja je odradila posao. Pored toga je bilo je još dosta polova koje ću pamtiti od poslova u Milanu i Seulu do poslova ovde. Pomenuo bih jedan editorijal za magazin Esquire gde sam nosio majicu ICEBERG koju su oni kasnije obajvili na svom zvaničnom instagram profilu. Što se rivija tiče svakako moje prvo šetanje pistom, zatim revije na Belgrade Fashion Week-u.
FM42: O čemu razmisljaš dok hodaš po pisti?
U početku moram priznati sam imao veliku tremu pa se i ne sećam, dok sad gledam da iznesem kreaciju onako kako dizajner želi pa su mi misli uglavnom na tome.
FM42: Čime se baviš, kada manekenski posao nije aktuelan?
Manekenski posao je dosta širok pa kad sezona nije u Evropi uvek se može u Aziju otići. Ja sam imao prednost što sam počeo da se bavim malo kasnije pa sam studije priveo kraju, i pored manekenstva sebe vidim u poslovima bezbednosti.
FM42: Koliko ti je važna moda?
Dok nisam počeo da se bavim nisam ni obraćao pažnju na modu, dok je sad stvar dosta drugačija redovno ulazim u prodavnice i čim vidim zanimljivu stvar gledam da je uzmem.

 

 Photo-credits: Miloš Nadaždin, Michelangelo Cecilia, Milijan Marinović, Tokyo Ginza, Fashion and Friends

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.