Dragana Mićalović glumica u usponu

Dragana Mićalović, glumica u usponu

Kada ste shvatili da će gluma biti Vaš životni poziv?

Odrasla sam u pozorištu pored tate. Bila sam po ceo dan sa njim, tako je pozorište postalo moja druga kuća. Uvukao se miris scene pod kožu i nikako da izadje (osmeh). Dok su se sva deca igrala ispred zgrade ja sam gledala film ,,Crni bombarder”pet puta dnevno, znala svaku scenu, sve replike. Zavese na prozorima su bile zavesa pozorišna. Kasnije sam išla po takmičenjima recitatora gde sam osvajala razne nagrade.

Kako se pripremate za ulogu?
Kada radim predstavu, tu se polako prolazi kroz proces i traže se sve osobine, mane, razmišljanja, postupci, pokreti, pitanja, odgovori…tog lika. Na snimanjima to ide malo brže, pripremam sve to pred snimanje ali se često dešavalo da učim tekst dok me šminkaju ili prave frizuru.

Da li Vam više prija snimanje serija ili rad u pozorištu?
Još uvek sam na početku i za sada mi je i jedno i drugo predivno na svoj način.

Često Vas vidjamo na modnim dešavanjima. Koliko Vam je moda bitna?
Volim da pratim modu, volim da pratim trendove ali se u oblačenju ne vodim pomodarstvom.Ne nosim ono šta mi ne stoji i u čemu se loše osećam.

Kakav je Vas stil odevanja?
Još uvek tražim svoj stil. Uhvatim sebe da se nekad pogubim u vremenu. Jedan dan sam u 60-om, a jedan dan sam u 21 – om veku (osmeh).Da li saradjujte sa nekim od nasih dizajnera?
Imam par dizajnera sa kojima volim da saradjujem i u čijim kreacijama se pronalazim i osećam prijatno. Svako od njih ima drugačiji stil i baš iz tog razloga svako mi pomaže u zavisnosti od situacije. To je Diline dress, Amina Hasanbegović i naravno čovek koji me savetuje i čije mišljenje uvek usvajam je Sasa Vidić. Dopada mi se fazon na koji radi mlada dizajnerka Andrea Jovanovski. Ima nešto posebno i karakteristično, nesvakidašnje za naše prostore.
Na čemu trenutno radite?
Počinjem sa snimanjem jedne emisije, takmičarskog je karaktera. Ali o tome još ne smem da pričam. Počinjem da snimam seriju ,,Sindjelići”i nastavljam sa igranjem predstave ,,Shaun the sheep”koja se igra u Ujedinjenim Emiratima.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”Dragana Mićalović glumica u usponu”]

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.