Dodelom nagrada zatvoren 39. Black ‘n’ Easy Fashion Week

Nakon uspešnog završetka 39. Black’n’Easy Fashion Week-a, 21. aprila održana je tradicionalna dodela nagrada. Prisutnima se najpre obratio generalni direktor Beogradske nedelje mode, Nenad Radujević koji se na samom početku zahvalio partnerima i saradnicima ispred kompanija Grand kafe, Samsunga, Hemofarm fondacije i Crowne Plaza-e, kao i Ambasadi Holandije jer je upravo ova zemlja bila u modnom fokusu Fashion Week-a.
Najveći broj nagrada ovoga puta pripao je mladim dizajnerima u okviru projekta B Future. Uzevši u obzir više kriterijuma, stručni žiri BFW-a odlučio je da nagradu  dodeli trima učesnicama: Katarini Đorđević, Neveni Ivanović i Tatjani Ostojić. Pobednice konkursa imaće priliku da svoje nove kolekcije predstave na narednom Fashion Week-u. Mlade kreatorke dobile su dodatnu podršku i od kompanije Textil koja im je uručilaTextil Young Designer Award. Sa željom da afirmiše rad mladih dizajnerki, kompanija će ih nagraditi materijalima za izradu kolekcija.
ana stanic
Ana Stanić
 
Časopis BAZAR tradicionalno dodeljuje nagrade koje su već duži period stvar ozbiljnog prestiža. Ivana Filipović dodelila je BAZART nagradu za ličnost od stila koja je pripala Bošku Jakovljeviću i BAZART nagradu za posticaj mladim dizajnerim koju je dobila Nevena Ivanović, učesnica B Future konkursa.
 
Podstičući mlade fotografe, Fashion Week dodelio je nagradu #BFWINSTASHOT Marini Bugarčić koju očekuje samostalna izložba na narednoj Nedelji mode. Mladoj umetnicinagradu je uručio naš proslavljeni modni fotograf Miša Obradović, koji je autor i ovogodišnje image kampanje Fashion Weeka.
Dizajneri brenda Mates, Saša Stević i Marko Ilijev dodelili su nagradu Harpers Bazaar-a Ivi Stefanović za kolekciju „The stars are out tonight“.
 
Renomirani italijanski modni magazin GRAZIA, koji ove godine obeležava 10 godina rada u Srbiji, dodelio je nagradu za najbolju reviju dizajnerima brenda Mates, kao inagradu za najbolju manekenku koja je pripala Bojani
Anđelić.
Bojana Jorganović iz Textil UE sa Tatjanom Ostojic i Nevenom Ivanović
Bojana Jorganović iz Textil UE sa Tatjanom Ostojic i Nevenom Ivanović
Lena Bogdanović
Lena Bogdanović
Irena Jovanović
Irena Jovanović
 
Časopis Esquire kao najstariji muški magazin na svetu prepoznaje i ceni mušku harizmu, lepotu i zrelost, a Milan Nikolić, glavni i odgovorni urednik magazina dodelio je nagradu za  najboljeg manekena Stefanu Prstojeviću.
 
Novi lifestyle kanal koji je za kratko vreme zauzeo svoje mesto kod gledalaca – ŽENSKA TV večeras je po prvi put dodelila svoju nagradu na Nedelji mode, dizajnerki Katarini Zlajić, za prikazanu kolekciju modnih detalja.
 
Značaj digitalne prezentacije je sve veći, pa je Wannabe magazin, kao jedan od vodećih internet modnih i lifestyle portala proglasio dobitnika nagrade za najbolju digital kampanju. Nina Milović i Nađa Jokanović uručile su nagradu dizajnerima brenda Mates.
 
Jedan od najčitanijih magazina na našem tržištu, časopis “Lepota i zdravlje” dodelio jenagradu za najbolju frizuru Milenku Zdjelarcu ispred frizerskog salona Backstage, za reviju Jasne Nikolić, a zatim i nagradu za najbolju šminku koja je pripala Issidori za šminku na reviji Ivane Pilje.
Tijana Jovanovic i Ivana Pilja
Tijana Jovanovic i Ivana Pilja
 
Lada Dragović i Mirjana Zuber
Lada Dragović i Mirjana Zuber
Magazin Elle, dodelio je nagradu Elle Fashion Awards za najupečatljiviju reviju mladim dizajnerkama Ladi Dragović i Mirjani Zuber koje čine brend Zuber.
 
Partner 39. Belgrade Fashion Week-a bila je Black’n’Easy Grand kafa koja je po prvi put dizajnerski učestvovala na Nedelji mode. Kreatori Marko Ilijev i Saša Stević u saradnji sa Black’n’Easy kafom napravili su prvu modnu kolekciju inspirisanu “kafom nove generacije”. U duhu veoma uspešne saradnje, Andrej Bele generalni direktror Grand Kafe dodelio je NEW BLACK Award – devet Black’n’Easy by Mates kreacija damama odabranim posebnim konkursom.

 

MATES i Iva Stefanović
MATES i Iva Stefanović
Insistirajući na tome da je moda dostojna sebe samo ako je deo naših života, Sanja Purić urednica magazina Gloria dodelila je nagradu Gloria Glam pod sloganom „Život i moda“ glumici Tamari Krcunović.
Koristimo ovu priliku i da najavimo da će se jubilarna 40. Nedelja mode održati u periodu od 26. oktobra do 10. novembra 2016. godine!