HUGO BOSS i Movem Fashion – dodeljena nagrada “Žene Heroji”

Kao i svake godine, Movem Fashion, franšizni partner HUGO BOSS-a, organizuje izbor za one dame koje su obeležile prethodnu godinu, kao i mnoge druge. Priznajemo, ovaj izbor je sve teži. Priznajemo, takođe, i da je krajnje pristrastan i subjektivan.

U trenutku kada se naša realnost valorizuje kroz prizmu raznih rijalitija, vrednosti urušavaju pred našim rezigniranim pogledima, a svaki postupak, koji iza sebe nema samopromociju najniže vrste, biva diskreditovan i omalovažen, u momentu kada su sva pitanja povezana s svakodnevicom bivaju ostavljena za neko bolje sutra, neverovatan je broj onih dama među nama koje se trude da svojim likom i delom sve navedeno opovrgnu. I to im polazi za rukom. Tako da svake godine bivamo suočeni za sve težim i težim izborom onih koje ćemo apostrofirati.

Prema pravilu, sve one su uvek toliko skromne i zbunjene činjenicom da ih je neko primetio. Tako, takođe, ne vide u svojim postupcima ništa neobično i uglavnom se izvinjavaju zbog toga što smatraju da to zbog čega ih mi nagrađujemo spada u ono što se podrazumeva. I, zaista, teško ih je razuveriti u tome.

U trenutku već hronične apatije i potpunom nedostatku orijentira one su, ipak, onaj tračak vere da nada, možda, postoji.

Nažalost, trenutak kada se svi mi setimo one druge, značajnije, produktivnije i kreativnije polovine čovečanstva, uglavnom se dešava jedanput godišnje, na 8. mart, Međunarodni dan žena. Mi vas podsećamo da ostaje još 364 dana godišnje ili ponekad kao ove godine svih 365. Učinite nešto, makar malo, da se i tih ostalih dana u godini ta druga polovina čovečanstva čiji dan-danas obeležavamo, oseti posebno.

ŽENE HEROJI :

1. Ana Dabović košarkašica

2. Marina Maljković selektor ženske košarkaške reprezentacije

3. Branislava Gajić Stanojević Infostud

4. dr Dragana Vujić načelnik odeljenja za transplataciju koštane srži Institut Majka i dete

5. Jelena Đokić glumica

6. Jasna Dimitrijević Kolarčeva zadužbina

7. Maja Lalić Mikser

8. dr Snežana Jovanović Srzentić Institut za transfuziju krvi

9. Radojka Nikolić glavna i odgovorna urednica “Magazin Biznis” i “Ekonometar”

HUGO BOSS i Movem Fashion

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.