CALLA – Story of white dress – Priča o beloj haljini

INES Atelier predstavlja lookbook za kolekciju Calla

Najnovija kolekcija belih haljina/venčanica Ines Atelier – ‘’Calla’’ 2015-16, iz linje Modern Bride, prezentovana je u novom lookbooku ovoga puta ispred već poznaog vizuala, koji je bio lajt motiv revije, kojom je Ines predstavila ovu kolekiju u septembru ove godine, a koji je iscrtala umetnica Darija Basta.

Fotograf lookbooka je i ovog puta bio Miloš Nadaždin, sa kojim Ines ima dugogodišnju saradnju.

Calla 2015/16 je kolekcija belih haljina / venčanica za narednu sezonu iz linije Modern bride. Dizajn modela je baziran na klasičnoj, vanvremenskoj eleganciji, u duhu modernog i geometrizovanog.

Forma cveta kala je poslužila kao inspiracija za siluete modela, ali i kao svojevrsna simbolika, s obzirom na to da je kala oličenje veličanstvenosti i lepote. Otuda i ideja da se bela haljina predstavi na jedan grandiozan način, baš onako kako zaslužuje.

Kolekcija Calla sadrži 18 modela, međusobno povezanih formom i prefinjenim materijalima. U izradi su korišćene različite vrste svila, najfiniji til, francuska čipka, kao i ručno rađene aplikacije sa Swarovski kristalima. Upravo se ovi dekorativni elementi  nadovezuju na Ines Atelier priču o nakitu.

U antičkom dobu kala je predstavljala cvet posvecen Heri, Zevsovoj ženi. Darivanjem ovog cveta, pokazujete osobi koliko je jedinstvena, elegantna i posebna, što je upravo poruka Calla kolekcije za modernu mladu.

Model Calla lookbooka je Sara Todosijević, šminku je radila Mina Abramović, frizuru Đurđica Ivanović.

Kolekciju prati nakit iz kolekcije Modern bride.