BOJANA RISTEVSKI IZLOŽBA NAKITA ”TALISMAN”

Utorak, 17. april 2018. u 19h

Mala galerija ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12)

Izložba pod nazivom „Talisman“, umetnice Bojane Ristevski biće otvorena 17. aprila od 19h u Maloj galeriji ULUPUDS-a (Uzun Mirkova 12).

Na svojoj drugoj samostalnoj izložbi, umetnica će predstaviti svojevrsni nastavak istraživanja forme, koji nam je u ovoj galeriji po prvi put prikazala pre nepune dve godine. U formalnom oblikovanju, crtež je i dalje osnova iz koje nastaju svi radovi u drugim tehnikama, a arhetipski simboli koje dolaze iz podsvesti i riznice kolektivno nesvesnog predstavljaju nepresušni izvor inspiracije u njenom radu.

Ruke će ovog puta zauzeti drugačije mesto u prostoru, u vidu samostalnih entiteta, koji mogu da prihvate i daju oslonac i drugim umetničkim kreacijama kao što je nakit. Naime, Ristevski širi svoje polje interesovanja i na ovu, u umetničkom svetu često diskriminisanu i potcenjenu oblast, koja joj daje priliku da kroz minuciozan i diskretan potez uz pomoć tehnike porcelan srebra stvori kontratežu radovima u keramici.

Izložba će biti otvorena do 25.aprila 2018.

Bojana Ristevski rođena je u Beogradu 1985. godine. Diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti 2009. na Odseku za keramiku. Učestvovala je na mnogim izložbama i projektima u Srbiji i inostranstvu. Članica je ULUPUDS-a i udruženja „Blatobran“. Živi i radi u Ljubljani.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.