Balkan Art Fashion Event

Organizatori „Balkan Art Fashion Event-a”, manifestacije koja okuplja mlade modne dizajnere iz regiona sa ciljem da promoviše njihov talenat, ostvarili su saradnju sa dve prestižne modne manifestacije u regionu. 

Zahvaljujući tome organizatori Ljubljana Fashion Week-a odabrali su da na svojoj manifestaciji prikažu jednu mušku i jednu žensku kolekciju autora Dejana Popovića iz Srbije i Marie Krnić iz Hrvatske kao predstavnika mladih snaga regionalne scene, dok će Nika Cujić i Tijana Mladenović zahvaljujući BAFE-u prikazati svoj rad na Nedelji mode u Skoplju. 

BAFE je takođe dodelio i nagrade učesnicima sedmog izdanja manifestacije u sledećim kategorijama: za najboljeg ženskog modela izabrana je Luna Sakradžija, dok je to priznanje u konkurenciji muškaraca dobio Branko Kašerić. Za najbolju žensku kolekciju odabran je rad autorke Ivane Janjić iz Hrvatske, a za najbolju mušku proglašena je kolekcija studija „Vaan-Gool“ iz Crne Gore.

U okviru sedmog izdanja „Balkan Art Fashion Event-a” koji je održan u decembru 2015. u okviru 12 modnih revija u prostoru Studentskog kulturnog centra u Beogradu, svoje stvaralaštvo je predstavilo blizu 60 autora iz Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Učesnici su odabrani konkursom na koji je stiglo je više od 200 prijava iz celog regiona.

bafe2

Osnovi cilj BAFE-a je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. Sa tom idejom raspisan je i konkurs za VIII izdanje ove regionalne smotre, a detalji u vezi sa konkusrom se mogu pronaći na Facebook stranici: www.facebook.com/bafebalkan/ i na sajtu bafe.rs

BAFE je u sedam prethodnih izdanja okupio više od stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija.

Balkan Art Fashion Event je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše domaću i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Više informacija potražite na Facebook stranici: www.facebook.com/bafebalkan/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.