Aleksandra Jović: Kao i svaka žena obožavam obuću, ali mi je pored izgleda bitna i udobnost

Mlada dizajnerka Aleksandra Jović, u razgovoru za FM42 ispričala nam je kako je krenula da se bavi izradom espradrila od brušene kože, šta joj je bio najveći izazov i čemu teško odoleva.

 

FM42: Kada si odlučila da napraviš svoj brend espadrila?
U moru ponude na našem tržištu nekako sam uvek teško nalazila detalj koji bi zadovoljio moj ukus, nešto jednostavno a drugačije. Kao i svaka žena obožavam obuću, ali mi je pored izgleda bitna i udobnost. To me je podstaklo da uradim nešto, nešto drugačije, nešto što bih volela da vidim negde kao moju zamisao.
Krenula sam u potragu za realizacijom, a jedino što je dovelo do finalnog proizvoda je bila upornost i istrajnost moje želje.

FM42: Kako izgleda proces izrade i koje materijale najčešće koristiš?
Proces izrade na početku je bio pravi izazov. Želela sam da espadrile budu isključivo od prirodnih materijala. Proputovala sam dosta kako bih našla idealnu kožu i jutu za moje Aje. Svi modeli su ručno rađeni. Nešto što ih definitivno izdavaja su ručno rađene pertle u raznim dezenima. A za mene najveće uživanje predstavlja izbor kolorita kojem teško odolevam kao i poslednji čin, zadovoljan osmeh mog kupca.

FM42:Gde možemo da saznamo više o Ajahandcraft?
Više informacija o espadrilama možete da pronadjete na našim Facebook i Instagram stranicama.