Search
Close this search box.

SESTRE GOBOVIĆ DOBITNICE PRESTIŽNOG PRIZNANJA “TESLA SPIRIT AWARD” U NJUJORKU

Sestre Gobović, koje se zalažu za tradicionalnu izvornu muziku, dobitnice su priznanja “Tesla Spirit Award” u Njujorku, za doprinos kulturi i stvaralaštvo, koju im je dodelila “Teslina naučna fondacija” iz Filadelfije.

U njujorškom hotelu “Njujorker”, održana je 10. jubilarna Teslina naučna konferencija, posvećena 80. godišnjici od upokojenja velikog srpskog, američkog i svetskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle. Konferenciji su prisustvovali ambasadori Srbije, Marko Đurić i dr doc Vladimir Božović, kao i mnogi drugi zvaničnici, naučnici i umetnici.

Veoma smo ponosne i srećne zbog priznanja “Tesla Spirit Award” i drago nam je što su naš trud i zalaganje za izvornu muziku prepoznati. Naša pesma “Nikola Tesla”, koja opisuje život, rad i značaj našeg najvećeg naučnika je pozdravljena gromoglasnim aplauzom. Zahvalne smo Vladi Panoviću, šefu Narodnog orkestra Radio televizije Srbija, koji je za nas iskomponovao ovu pesmu. Svaka nagrada, koju dobijamo, nam je veoma važna i daje nam podstrek da nastavimo da se zalažemo za očuvanje naše tradicionalne izvorne muzike, kažu sestre Gobović.

Nedavno je objavljen 4. album sestara Gobović, pod nazivom “Lepota je u tradiciji”, u izdanju PGP RTS-a. Na albumu se nalazi i pesma “Srbija”, za koju su sestre Gobović dobile nagradu, a koja je proglašena najlepšom pesmom o Republici Srbiji.

Foto: Nebojša Mijatović

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Sassy La Femme

Fashionmag42 magazin porazgovarao je sa Emilijom Stojaković osnivačem brenda “Sassy La Femme” i Vanjom Bajević dizajnerkom brenda. Otkrile su nam kako je izgledao njihov razvojni

Svaki dan, je DIESEL dan

Kancelarija, klub ili kafić samo su neka od mesta na kojima možete da se od glave do pete obučete u DIESEL, a evo naših predloga