Search
Close this search box.

Švajcarski bend STEVANS prvi put u Srbiji!

Švajcarski bend STEVANS prvi put u Srbiji!

Švajcarski bend STEVANS imaće početkom februara mini turneju po Srbiji. Prvi koncert zakazan je za 9. februar u Punk Rock Cafeu u Smederevskoj Palanci, dan kasnije, 10. februara sviraće u zemunskom klubu Fest a 11. februara nastupaju u Novom Sadu, u SKCNS Fabrici.

STEVANS će ovom prilikom prvi put nastupiti u Srbiji ali ovo nije njihov prvi susret sa našom zemljom. Naime, frontmen benda, Yvan Franel i njegov brat rođeni su u Beogradu, a roditelji su im dali druga imena: Milenko i Stevan.

Bend STEVANS je fuzija Evrope (Yvan Franel / Zeela) i Amerike (Yann Secrest). Za 4 albuma, ovaj evropski pop bend uspeo je da ostavi traga na muzičkoj sceni, između ostalog svirajući pre bendova Coldplay, Deep Purple i Snow Patrol. Nastupali su širom sveta na nekim od najprestižnijih bina i festivala u Londonu, Njujorku, Parizu, Vijetnamu, Kini, Južnoj Americi, a u Švajcarskoj su bili deo Paleo festivala kao i Montreux Jazz Festivala.

Pesme su im inspirisane gruvom, soulom, elektro popom i modernom muzikom. Retko elektronska muzika zvuči toliko organski i živo, kao u njihovom slučaju…

BBC New Talent nedavno su napisali: „Zamislite šta bi se desilo kada biste u istoj prostoriji ostavili Coldplay, The Weeknd i The Killers. To bi bio početak opisa kako zvuči bend STEVANS“.

Sviraćemo vam odlične pesme koje su kombinacija modernog indi roka sa ozbiljnom dozom disko zvuka osamdesetih, a koje zajedno čine „keči“ synth-pop zvuk koji podiže atmosferu! ZAPLESAĆEŠ sa nama!“ poručuju momci iz benda STEVANS.

Na koncertu u Novom Sadu, STEVANS će svirati zajedno za novosadskom grupom GIFT. U većini svojih inkarnacija GIFT nas je navikao na Britaniju, na atmosferu zlatnih godina rokenrola i elektro popa po klubovima Londona, Mančestera ili Birmingena. I ovaj put će nam predstaviti svoje stvaralaštvo koje nastaje pod uticajem dekada te engleske muzičke scene, ali isto tako i pod uticajem lokalnog urbanog života, života u izlasku i svih socioloških i ljubavnih nedoumica sa kojima se suočavamo u svakodnevnom životu u Novom Sadu i Srbiji. Akcenat će biti na nadavno izdatom albumu “U senci grada”, a ovom prilikom GIFT će sa ponosom predstaviti i svoj najnoviji hit- „Liberta“ sa kojim će i ove godine učestvovati na Pesmi za Evroviziju 2023.!

Ulaznice za koncerte biće dostupne na ulazu, pred svaki koncert. Ulaznice za svirku u Punk Rock Cafeu koštaće 400 dinara, dok je cena ulaznica za nastupe u klubu Fest u Zemunu i u SKCNS Fabrici 500 dinara.

Facebook events:

Smederevska Palanka: https://www.facebook.com/events/907743290420775

Beograd: https://www.facebook.com/events/590349246259931

Novi Sad: https://www.facebook.com/events/1601094230331265

STEVANS:

https://youtu.be/OFBAo7H-8bM

YT: https://www.youtube.com/channel/UC8tSAkrsXndz_NTMPca4sQA

FB: https://www.facebook.com/stevansofficial/

IG: https://www.instagram.com/stevansofficial/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Sassy La Femme

Fashionmag42 magazin porazgovarao je sa Emilijom Stojaković osnivačem brenda “Sassy La Femme” i Vanjom Bajević dizajnerkom brenda. Otkrile su nam kako je izgledao njihov razvojni

Svaki dan, je DIESEL dan

Kancelarija, klub ili kafić samo su neka od mesta na kojima možete da se od glave do pete obučete u DIESEL, a evo naših predloga