Search
Close this search box.

Gala revija srpskih modnih brendova

Gala revijom srpskih modnih brendova otvoreno je drugo veče 50. L’Oreal Fashion Week-a, jubileja kojim se slavi više od 25 godine manifestacije koja na spektakularan način daje platformu talentima koji dominiraju, ne samo na domaćoj, već i inostranoj modnoj sceni. Podrška domaćim modnim brendovima je obeležila dosadašnje nedelje mode, a jedna od prvih revija na kojoj su se zajednički predstavili bila je baš na BFW.

Pistom Belexpocentra su prodefilovali najnoviji modeli 15 najznačajnijih domaćih brendova, IVKO, AMC – Afrodita Mode Collection, Extreme Intimo, Tiffany Production, Martini Vesto, Bonatti, Luna, Legend World Wide, EXTERRA, Garinello, Barbosa, PS Fashion, Beba Kids, Jagger i Maruška.

Ovo je revija koja je okupila najveći broj brendova do sada, i publici pružila svojevrsni uvid u stvaralaštvo domaće modne industrije. Taj uvid pruža nadu i neverovatnu sliku prave kreativnosti, vrhunskog dizajna i insistiranja na kvalitetu materijala i njihovoj obradi, pa se nameće zaključak da je pred ovom industrijom svetla budućnost. Nakon ove revije, jasnije je kako i zašto je baš naša modna industrija opstala, jedina na prostorima Ex YU, i kako raste i izlazi van naših granica. Većina ovih brendova je osvojila kupce u regionu, a Ivko je i globalno popularan.

 

U nastavku večeri, u okviru revije Textil predstavlja, publika je ostala opčinjena kreativnosti tri sjajne autorke, uvažene Dode Komad, Sonje Jocić i HAIDUK by Milica Vukadinović. Svaka od njih je na svojstven način prezentovala teme koje ih inspirišu i pokreću.

Doda Komad, dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja iz oblasti savremenog odevanja, profesorka na Fakultetu primenjenih umetnosti, u prikazanoj autorskoj kolekciji unikatnih modela pod nazivom „Ideogrami” za sezonu proleće – leto 2023. inspiraciju je pronašla u prizorima sveta koji nestaje i njegovoj lepoti u različitosti, ali sa važnim pitanjem kuda idemo i kakav svet ostaje onima posle nas. Ostale su upečatljive maske koje je izradila specijalno za ovu kolekciju.

Sonja Jocić je se ovog puta predstavila modnom kolekcijom „Put ka svitanju” i kolekcijom nakita „Igralište skulptura”, koje su  rezultat njenog doktorskog rada sa umetničkim ciljem da inovativnim dizajnom savremene odeće i aksesoara probudi svest pojedinca o globalnom problemu održivosti u modi, i da ponudi rešenja koja doprinose održivoj modi i pozitivnom menjanju sveta u kome živimo.

Nakon mnogo godina u industriji, izlaganja u inostranstvu i izazovima u drugim sverama dizajna, Milica Vukadinović kroz HAIDUK nudi novi gradski stil protkan ležernošću i rasterećenošću. Brend je posvećen svakodnevnici onih koji veruju u  suštinu i ideju, plemenitih i iskrenih koji se prepoznaju i drže zajedno. HAIDUK je novo lice u gradu i prepoznatljivo lice njegovih gradjana, i nosi poruku – Be kind. Be honest. Be honourable . Be HAIDUK.

FOTO: Djordje Tomić

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup