Search
Close this search box.

Sergej Trifunović – ’’Stovarište’’

“Stovarište” je prva knjiga Sergeja Trifunovića, koju je izdala Geopoetika i koju je autor predstavio medijima, prijateljima i saradnicima prethodne večeri u Dorćol Platzu.

O knjizi su pored autora govorili: Milica Mihajlović glumica, Nebojša Romčević, profesor i dramaturg, Svetislav Basara, književnik, Jasna Novakov Sibinović direktorka Geopoetike i Dejan Tiago Stanković, književnik, koji je bio u ulozi moderatora.

Tiago Stanković i Milica Mihajlović započeli su promociju pričom kako su, kao Sergejevi prijatelji, učestvovali od samog početka u pisanju ovog rukopisa.
Jasna Novakov Sibinović, direktorka Geopoetike, podvukla je da se autobiografska proza Sergeja Trifunovića pre svega iz perioda njegovog života u Americi savršeno uklopila u izdavački koncept ove kuće, a zatim i u kratkim crticama pokušala da dočara kako je tekao vrlo nestandardan proces saradnje sa autorom tokom nastanka ove knjige.

Ivana Dimić, Anica Dobra i Mina Sovtić

Pisac Svetislav Basara je izjavio da su u knjizi svi Sergejevi kvaliteti sa ekrana i pozornice i lavina sumanute i ludačke energije, dok je profesor i dramski pisac Nebojša Romčević duhovito i na oduševljenje svih pristunih pričao o Sergejevim studentskim danima i glumačkim počecima. Istakao je da je prema njegovom mišljenju ’’Stovarište’’ nešto između romana toka svesti i autobiografije i dodao :’’Zamislite da sedite sa ludim pesnikom, psihotičnim slikarom, depresivnim beskućnikom, genijalnim detetom. E tako se osećate kada čitate ovu knjigu’’.

Sergej i Luka Gorgievski

Sergej je, pričajući brojne anegdote, pokušao da dočara prisutnima proces nastajanja knjige, koju je stvarao tri godine i koju čine: autobiografske priče, pesme (Sergej je autor svih pesama, osim dve) i crteži dece, koje je Trifunović predstavio prisutnima. Istakao je da je jedna od osoba zaslužnih za to što je uopšte počeo da piše Džoni Štulić, a da je pisanje krenulo od novinskih kolumni, a onda su od toga nastajale priče, na koje je zatim dodao poeziju.

Pesme su Sergeju posebno važan deo knjige, a citiravši Matiju Bećkovića da “poezija služi da se izgovori nešto što se ne može izgovoriti”, uveo je promociju u završnicu kada su pušteni audio snimci glumaca koji čitaju njegove pesme – Voja Brajović, Marko Grabež, Milica Mihajlović…
Na kraju je Sergej Trifunović sa puno emocija i vrlo nadahnuto pročitao završnu pesmu iz knjige – „U osvit III svetskog rata“.

Bane Trifunović i Tihana Lazović
Boško jakovljević, Srđan Miletić i Aleksandra Jeftanović
Goran Jevtić

Nakon toga počelo je potpisivanje knjiga koje je trajalo više od jednog sata.

Knjiga ’’Stovarište’’ Sergeja Trifunovića je dostupna u svim knjižarama u Srbiji.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup