Search
Close this search box.

Mona i dizajneri iz regiona otvorili 41. Fashion Week u Beogradu!

Mona i dizajneri iz regiona otvorili 41. Fashion Week u Beogradu!

Finalnom revijom Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase konkursa na kome se takmičilo 12 dizajnera iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Srbije svečano je otvoren 41. Belgrade Fashion Week. Nevena Ivanović ispred brenda NEO design je pobednica konkursa, a kao nagradu dobila je priliku da predstavi svoju kolekciju tokom London Fashion Week-a u okviru programa ONES TO WATCH na septembarskom izdanju Fashion Scout. Prve večeri Belgrade Fashion Week-a, publika je bila prilici da uživa i u izvanrednoj Mona & Mona Man reviji koju su uz sjajne kreacije obeležile i brojne javne ličnosti, poštovaoci ovog brenda.

O pobedniku revije Fashion Scout SEE – Southeast Europe Fashion Showcase odlučivao je internacionalni žiri – Martin Roberts, osnivač Fashion Scout-a, poznata britanska novinarka Hilary Alexander i direktor Accademia Costume e Moda iz Rima, Adrien Yakimov Roberts.
Pored Nevene Ivanović, besplatnim učešćem na Nedeljama mode u regionu nagrađeno je još tri dizajnera. U Beogradu će gostovati Petja Zorec, u Ljubljani brend KLISAB, a naša dizajnerka Ana Trošić Trajković predstaviće se u Skoplju. Viktor Kaizer, KLISAB, Ana Jelinič su posebno pohvaljeni.

Uspešnom saradnjom između FASHION SCOUT projekta i Belgrade Fashion Week-a, regionalna modna scena podiže se na viši nivo i uspostavlja se svojevrsni regionalni Fashion hub kao platforma za promociju modne industrije i talentovanih dizajnera sa našeg područja.

Pored revije ženske kolekcije koja je uvek jedna od najposećenijih, beogradska publika po prvi put predstavljena je i Mona Man modna revija.

Mona je ove sezone svoju fascinaciju renesansnim periodom, a posebno Firencom, iskazala kroz seriju perfektno razrađenih odevnih komada. Iz arhitekture se crpe elementi geometrije, dok se nežne pastelne boje – bež, puder roze, zelena i suptilni floralni motivi ponavljaju u raznim varijacijama. Takođe, kao kontrast, prisutne su boje neba i sunca – svetlo plava i jarko zuta. Kombinacije plave i bele boje, sa dezenima porcelanskih vaza podsećaju na more, mediteran, i inspirišu na letnja putovanja. U kolekciji Mona & Mona Man, korišćene su prirodne tkanine – koža, viskoza, svila, pamuk, lan, čipka.

Svečano otvaranje ali i Monine revije su oduvek jedne od najposećenijih na Belgrade Fashion Week-u. Tako i ovoga puta, u prvim redovima sedele su brojne poznate ličnosti iz sveta kulture i mode, kao što su: Sara Jovanović, Dejan Tomašević, Boško Jakovljević, Lena Bogdanović, Rada Đurić, Marija Tarlać, Ašok Murti, Aleksandra Perović, Tanja Rađenović, Duška Jovanić i mnogi drugi.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup