Search
Close this search box.

FashionMag42 Intervju – Đorđe Bukvić

Čestitamo našem talentovanom fotografu Djordju Bukviću, koji ne prestaje da niže uspehe kako kod nas tako i u inostranstvu  i ovim putem zahvaljujemo na ekskluzivnim vestima koje je podelio sa nama.

FM42: GLADYS US magazin uvrstio te je u njihovu selekciju “TOP 5 International Photographers”. Da li mozeš da nam kažes kako je počela saradnja sa Gladys-om?
ĐB: Saradnja sa Gladys-om je pocela pre dve godine, kada su bili zainteresovani za objavljivanje mog editorijala u Parizu. Kako je ta prva saradnja bila jako uspešna, nastavili smo da održavamo kontakt i nižemo poslovne uspehe. Jako sam zahvalan glavnoj urednici Andrei Forte, koja je vremenom postala i moj sjajan prijatelj. Nesebična podrška celog tima iz Amerike mi jako znači, a i laska. Svakom objavom u ovom magazinu, koji se inače prodaje nacionalno u svim Barnes and Noble knjižarama, ja dobijam pregršt mejlova podrške ljudi, posebno Srba u Americi, koji mi uglavnom šalju fotografije magazina.

FM42: Dobio si poziv da saradjuješ sa Laquan Smith-om, američkim dizajnerom. Kakav je osećaj?
ĐB: Ne želim da zvučim pretenciozno, ali mail koji mi je stigao, a tiče se ove saradnje me nimalo nije iznenadio. Za rad Laquan Smith-a, sjajnog dizajnera sam, iskren da budem, čuo putem Kylie Jenner, koja je nosila dizajn istog. Jako mi se dopada to što radi, a samo mogu reći da konkretne detalje ove saradnje tek dogovaramo. Počastvovan sam ovom poslovnom ponudom, posebno što su za mene saznali upravo preko Gladys magazina.

FM42: Da li planiraš da radiš nešto i na našim prostorima?
ĐB: Naravno, evo i prilike da exkluzivno za #FashionMag42 podelim sjajne vesti. U pripremi je moja druga, samostalna izložba fotografija, pod nazivom “THE SAVAGES” u sklopu koje će se prikazati i film na kojem radim, a nosi ime “Donna Con Te”. Čitav event biće priredjen u jednoj prestoničkoj galeriji i jako se radujem.

FM42:Izdvoji nam ako mozeš koji ti je najdraži fashion editorial koji si radio u 2016?
ĐB: Prošla godina je bila i više nego radna, samim tim što sam drugu polovinu iste proveo u Australiji. Što se editorijala tiče, izdvojio bih dva meni jako draga. To su Dolce Vita, inace set fotografija i naslovna strana ekskluzivno snimljeni za BAZAR, a drugi editorijal koji je bio jako uspešan je upravo za američki Gladys, kada sam u saradnji sa NIKE-om snimio set fotografija sa Anastasijom Ražnatović.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts