Search
Close this search box.

FashionMag42 predstavlja dizajnerku Tesla nakita

Dizajnerka nakita Branislava Tesla u razgovoru za FashionMag42 ispričala nam je kako izgleda proces izrade i šta karakteriše Tesla nakit.

IMG_20160120_122614

Šta predstavlja Tesla nakit?
Svoje radove gledam i kao modne detalje, ali i kao umetnička dela. Sav nakit je ručno radjen. Unikatan je i namenjen onima koji slede pravilo manje je više. Poseduju personalizovan , neobičan izraz.

Gde pronalazite ispiraciju?
Inspiracija dolazi u trenutku. Crpim je iz svakodnevnog života. Ne postoji nešto što me inspiriše više ili manje. Ideje se jednostavno pojave.
Neke ideje su razradjene, a neke su u potpunosti otvorene slučajnom ishodu u procesu eksperimentisanja. Tu je i stvar u čistoj slobodi. Ja stvaram u hodu, imam neku početnu ideju, ali vrlo je moguće da je na kraju i  promenim. Uglavnom mi je inspiracija online svet, privatan zivot, industrija,
različite kulture, muzika, film, slikarstvo, aktuelnosti …Ne volim deliti boje na letnje i zimske, niti nakit na letnji i zmski. Trudim se napraviti nešto što se može nositi na svaku kombinaciju i u svako godišnje doba. Obožavam tamnije boje i neobične teksture. Jednostavan , a opet pomalo bizaran concept.

20151228_142611

Koje materijale koristite za izradu nakita? Sve što napravim nosi neku svoju poruku i neku svoju energiju. Nisam ograničena po pitanju materijala, ali trenutno me jako inspirušu koža, drvo i metal. Lanci, kašike, karike, cevi..sve je u igri. Svakom komadu je dat industrijski pečat, jer me to veoma inpiriše, trenutno. Prioritet su mi ogrlice, od sva tri nabrojana tipa materijala i prstenje od kože. Mada pravim i narukvice i mindjuše. Vodjena sam time da sve bude unikatno, da takav spoljni izgled i oblik odgovara i funkcionalnosti i estetskim zahtevima kao i zahtevima savremene umetnosti i dizajna.

Gde možemo pronaći Tesla nakit?
Sve komade nakita možete naći online na Facebook profilu TESLA NAKIT.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Koje cipele nosi Kylie Janner?

Nova kolekcija obuće brenda Sam Edelman za proleće/leto 2024, s Kajli Džener kao zaštitnim licem, stigla je u Kicks and Heelz prodavnice! Kolekcija ističe dvadesetogodišnje