Search
Close this search box.

PERCEPCIJE. ŽENA PO MERI DRUŠTVA?

Izložba Percepcije. Žena po meri društva? posle tri meseca trajanja u Galeriji Matice srpske, privodi se kraju Izložba je otvorena još samo nekoliko dana, do 6. januara 2019. godine, a u petak 4. januara u 18.00 sati publika će imati priliku da čuje poslednje stručno tumačenje izložbe.
Tokom puna tri meseca trajanja izložbe, preko 10.000 posetilaca je videlo na jednom mestu umetničko nasleđe Srbije i Velike Britanije, predstavljeno kroz temu (re)prezentacije žene u društvu. Postavkom izložbe kao i putem 25 različitih pratećih događaja razgovarali smo o srpskim i britanskim umetnicama kao i drugim značajnim ženama koje su pomerale granice društva.
Na poslednjem stručnom tumačenju msr Jelena Ognjanović, kustoskinja i autorka izložbe predstaviće izložena dela u svetlu tzv. ženskih pitanja i govoriti o umetnicama i prikazanim ženama kao objektima i subjektima, kao alegorijama i njenim društveno utemeljenim kategorijama. Još jednom ćemo podstaći posetioce na posmatranje i razmišljanje o umetnosti i kulturi iz drugog ugla. Ulaz na stručno tumačenje je besplatan.
Podsećamo da je Galerija Matice srpske otvorena za posetioce 2. i 3. januara od 10.00 do 20.00 sati, 4. januara od 10.00 do 22.00 sata i 5. januara od 10.00 do 18.00 sati. Sve informacije o izložbi Percepcije. Žena po meri društva? mogu se naći na sajtu “http://www.britishcouncil.rs
Izložba se zatvara u nedelju, 6. januara 2019.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Koje cipele nosi Kylie Janner?

Nova kolekcija obuće brenda Sam Edelman za proleće/leto 2024, s Kajli Džener kao zaštitnim licem, stigla je u Kicks and Heelz prodavnice! Kolekcija ističe dvadesetogodišnje