Search
Close this search box.

OTVOREN VII BALKAN ART FASHION EVENT

REGIONALNA SMOTRA NAJBOLJIH MLADIH MODNIH DIZAJNERA U BEOGRADUSedma smotra mladih modnih dizajnera iz regiona BAFE – „Balkan Art Fashion Event”, koja će ovog puta predstaviti stvaralaštvo gotovo 60 autora odabranih konkursom, svečano je otvorena sinoć izložbom Stefana Kokovića i trajeće do 25. decembra 2015. U okviru ovog izdanja BAFE-a publiku očekuje tri dana revija u prostoru Studentskog kulturnog centra, kao i zanimljiv prateći program u vidu izložbi i modnih performansa.

DUH ITALIJANSKE MODE U BEOGRADU

Izložbom poznatog beogradskog fotografa mlađe generacije Stefana Kokovića svečano je otvoren zimski „Balkan Art Fashion Event”. Reč je o četvrtoj, samostalnoj izložbi ovog autora, koja je rađena u saradnji sa „Academia Del Lusso” u Beogradu, gde su predstavljeni radovi za koje je Stefanu kao inspiracija poslužio Milano, a tamo su neke od fotografija i nastale. Pored poznatih italijanskih modela koji iza sebe imaju rad sa vodećim modnim kućama poput „Dolce and Gabanna”, na fotografijama će se naći i javne ličnosti sa srpske scene, poput Lene Bogdanović, Ane Štajdohar, Bojane Ordinačev, Dragane Mićalović, Viktora Savića, Sare Jovanović, reprezentativca Srbije u odbojci Aleksandra Okolića.

Šesnaestog decembra u 20 časova biće otvorena izložba „Fotosinhronizacija” u prostoru Ben Akiba White Lounge & Art Gallery (Braće Krsmanović 6), autora Marije Pešić i Marka Katića. Ovo dvoje mladih umetnika spojila je tema “Figura u prostoru”, a fotografije koje će biti prikazane rezultat su njihovih različitih pristupa kako samoj temi, tako i umetnosti.

12 REVIJA, 3 DANA, 60 DIZAJNERA U STUDENSTKOM KULTURNOM CENTRU

Na dvanaest revija u SKC-u svoje kreacije će predstaviti blizu 60 autora iz Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije koji su odabrani na konkursu, na koji je pristiglo je više od dvesta prijava. Revije će se održati od 20. do 22. decembra, a program svake večeri počinje u 19 časova.

Prvog dana revija, 20. decembra, u SKC-u će svoje stvaralaštvo predstaviti autori u okviru pet revija. U 19 časova: Stefan Ristić (Srbija), Branka Ćaćić (Srbija), Milica Tegeltija (Srbija), Katarina Božičković (Srbija); u 20 časova: Univerzitet Metropolitan (Srbija), ULTIJACK (Hrvatska), Devil D. (BiH), S-anja Schneider (Srbija), dok će 21 čas biti predstavljeni radovi: ANIMA M (Hrvatska), Vaan-Gool (Crna Gora), Nika Čuić (Hrvatska), Marina Tilović (Hrvatska), a u 22 časa: Andriana Bešević (Srbija), Candybalism (Hrvatska), Fat Cat (Srbija), Evgenija Zafirovska (Makedonija).

Drugi dan, 21. decembar rezervisan je za sledeće revije – u 19 časova: Andy’s by Andrea Anić (Hrvatska), Gabrijela Krešić (Hrvatska), DQ (Srbija), Filip Cvetković (Srbija), Ivana Mišić (Srbija); u 20 časova: Dino Džinović (Italija), Jelena Dimitrijević (Srbija), Ugrčić design (Srbija), Kristina Vukelja (Srbija); u 21 čas: Milan Senić (BiH), Ivana Janjić (Hrvatska), KD – Katona Daniel (Srbija), De Lys (BiH), a u 22 časa: Ivana Karan (Makedonija), MLADENKA (Srbija), Marija Dujović – MARADU (Srbija, Dobrić i Zovak (Hrvatska).

Poslednjeg dana, 22. decembra, radove će prikazati: Milena Đurđić (Crna Gora), Đorđe Baščarević (Srbija), Julia Kaja Hrovat (Slovenia), Dejan Popović (Srbija) u 19 časova, Katarina Hadžić (Srbija), Gufo wear (Srbija), MArt by Nina (Srbija), Mateja Bosek (Hrvatska) u 20 časova; Nemanja Devetak (Srbija), Maria Krnić Maio (Hrvatska), Jas (Srbija), Adriana Rajčić Design (Hrvatska) u 21 čas i Nephilim (Hrvatska), Helena Klešić fashion (Srbija), Jasmina Skumpija (Srbija), Tijana Mladenović (Srbija) u 22 časa.

POGLED U MODNU BUDUĆNOST

Studenti treće godine Modnog dizajna Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan u klasi profesorke Ane Vasiljević predstaviće projekat „Alien Nation“ 23. decembra u 20 časova u Supermarket Concept Store-u (Višnjićeva 10). Kolekcija je rezultat rada sedmoro studenata: Ivane Vorguce, Ivane Radić, Lenke Ilić, Florijana Karha, Janeth Barbose, Sofije Mitrović i Anje Plemić. Iako je njihov rad bio individualan, ishod je sliven u jednu tematsku celinu. Kao osnovnu materiju kolekcija eksploatiše džins i predstavlja pogled u konceptualnu modnu budućnost.

Svečano zatvaranje BAFE-a i dodela nagrada najboljim učesnicima je predviđena za 25. decembar u 21 čas u prostoru „Zavoda” (Kraljevića Marka 1).

Osnovi cilj BAFE-a je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. Svi sadržanji u okviru „Balkan Art Fashion Event”-a su besplatni i otvoreni za publiku.

BAFE je u šest prethodnih izdanja okupio više od stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija.

Balkan Art Fashion Event je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše domaću i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Više informacija potražite na Facebook stranici: www.facebook.com/bafebalkan/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup