Search
Close this search box.

Filmska senzacija u Palati umetnosti Madlena: Piter Veber snima futuristički triler ‘Dragn

Proslavljeni britanski reditelj Piter Veber, poznat po filmovima „Devojka sa bisernom minđušom” i „Uzdizanje Hanibala”, ponovo dolazi u Beograd radi snimanja svog najnovijeg filma pod nazivom „Dragn”. Ovaj napeti naučno-fantastični triler istražuje granice između ljudske prirode i tehnoloških dostignuća.

Jedna od ključnih lokacija za snimanje ovog filma je predivna staklena bašta u Palati umetnosti Madlena, koja će pružiti vizuelni spektakl kao deo scenografije ovog napetog trilera.

Peter Webber  ph credits: Pumainatank

Piter Veber se proslavio svojim debitantskim filmom „Devojka sa bisernom minđušom” (Girl with a Pearl Earring), u kome su glavne uloge tumačili Skarlet Johanson, Kilian Marfi i Kolin Firt. Ovaj film doneo mu je prestižne nominacije za Oskara, BAFTA i Zlatni globus. Njegov opus takođe uključuje filmove „Uzdizanje Hanibala” (Hannibal Rising) sa Gasparom Ulielom i „Imperator” (Emperor) sa Tomi Li Džonsom, kao i rad na višestruko nagrađivanoj seriji „Šest stopa pod zemljom” (Six Feet Under).

James Paxton  ph credits: Pumainatank

Glavne uloge u filmu „Dragn” poverene su talentovanim glumcima:

Džejms Paktson (James Paxton), poznat po ulogama u serijama poput „Eyewitness” i „Texas Rising”.

Lili Krug (Lilly Krug), nemačka glumica koja se proslavila filmovima „Shattered” i „Every Breath You Take”.

Karlos Bardem (Carlos Bardem), španski glumac i brat Havijera Bardema, prepoznatljiv po svom radu u filmovima poput „Cell 211″ i seriji „Narcos: Mexico”.

Alis Pagani (Alice Pagani), italijanska glumica koja je stekla slavu ulogom u seriji „Baby” i filmu „The Poison Rose”.

Franz Drameh  je po poreklu gambijski britanski glumac. Njegov filmski debi bio je u fantastičnoj drami Klinta Istvuda, Hereafter (2010). Takođe se pojavio u britanskom filmu Attack the Block (2011) i blokbasteru Edge of Tomorrov (2014). On glumi Džefersona „Džeksa“ Džeksona u CV-jevom filmu The Flash (2014) iu njegovom spinoffu, DC-jevim legendama sutrašnjice (2016).

 

Jadran Malkovich ph credits: Pumainatank

Jadran Malkovich je priznati međunarodni glumac i reditelj.  Usavršavao se u Londonu i tamo ima svoju stalnu bazu od 2009. godine, ali radi i u Nemačkoj, Srbiji i Hrvatskoj. Igrao je u mnogim britanskim i nemačkim filmovima i serijama, kao što su Austenland (2013) , Whiskey Cavalier (2019) , Rosamunde Pilcher (2017), White Heat ( 2012), a  pojavio se i u čuvenom “War Horse ” (2011) Steven Spilberg-a, koji je bio nominovan za Oskara.

Pored “Crne svadbe” ( 2021), zabeležio  je ulogu u “Vampiru” ( 2021) , kao i u “Heroes of Halyard ” ( 2023) i “Azbuci našeg života” ( 2021 -2024)  gde je maestralno odigrao glavnu ulogu – Uroša Popovića. Imali smo priliku da ga gledamo i u  internacionalnim velikim filmskim ostvarenjima i serijama  poput Netflix produkcije “Alexander The Making of a God” (2024) gde tumači ulogu slavnog generala Parmeniona, zatim u serijjalu  The ARK (2023 – 2024) gde igra Dr. Marsh-a , Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One (2023) u ulozi mornara.

Lilly Krug  ph credits: Pumainatank
Film „Dragn” obećava da će biti ne samo vizuelno spektakularan, već i duboko promišljen komentar o sudaru ljudskosti i tehnologije, a Palata umetnosti Madlena će svojim prepoznatljivim ambijentom dodatno obogatiti ovo jedinstveno filmsko ostvarenje.
Više informacija na:  pumainatank.com

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On Key

Related Posts

Podrška mladim dizajnerima i održivoj modi

Proglašeni finalisti drugog kruga konkursa ‘’Fashion Incubator by Perwoll’’ Beograd – Kao što smo najavili na prolećnom Belgrade Fashion Week-u kada je raspisan  konkurs „Fashion