Search
Close this search box.

HBO original dokumentarac „Fej “ dostupan na Max striming platformi

HBO Original dokumentarac „Fej“, u produkciji i režiji nagrađivanog filmadžije Luran Buzuro dostupan je na Max striming platformi. Film je svetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Kanu 2024. godine.

Oskarom nagrađena glumica i filmska zvezda sa dugogodišnjom karijerom, Fej Danavej, pripoveda o trijumfima i izazovima svoje slavne karijere sa Frankom Kandorom u dokumentarcu „Fej“, prvom dugometražnom dokumentarcu o ovoj holivudskoj legendi. Kroz iskreno promišljanje, dopunjeno uvidom kolega i prijatelja, Danavej kontekstualizuje svoj život i filmografiju, otkrivajući svoje borbe sa mentalnim zdravljem dok se suočavala sa dvostrukim standardima kojima je bila izložena kao žena u Holivudu.

Odrastajući kao Doroti Fej Danavej, dete oca vojnika koji se borio sa alkoholizmom i koju je uglavnom odgajala samohrana majka, Danavej je pobegla u svet glume, pronalazeći mentore u reditelju Eliji Kazanu i dramatičaru Vilijamu Alfredu, čija joj je predstava „Hogan’s Goat” pomogla da započne karijeru 1965. godine.

U dokumentarcu „Fej“, glumica tri puta nominovana za Oskara – kojeg je osvojila za film „Mreža” (Network) iz 1976. godine – istražuje lični put u skladu sa svojom slavnom karijerom. Čini se da mnoge njene filmske uloge odražavaju aspekte Fejine ličnosti i društvene klime u kojoj su nastale. To se odnosi pre svega na naslove poput „Boni i Klajd” (Bonnie and Clyde), „Chinatown” i „Mreža” (Network), film koji je izazvao pohvale, ali i kritike. Danavejeva je u tom filmu tumačila lik tvrdoglave, nesimpatične televizijske producentkinje, što su ujedno i epiteti koji prate njenu reputaciju umetnice sa kojom je teško raditi.

Iskreno govoreći o svojim borbama sa alkoholizmom i bipolarnim poremećajem, ljubavnim vezama i radostima majčinstva, Danavej se takođe osvrće na svoju ulogu u „Mommie Dearest,” zloglasnom filmu iz 1981. godine koji je bio veoma popularan, ali i umalo uništio njenu karijeru.

Svojom elegancijom na ekranu i osećajem za modu postala je ikona stila, a i danas nastavlja da inspiriše i utiče na modne trendove. Žestoko nezavisna i odlučna u razvijanju vlastitog profesionalnog puta tokom 1990-ih i 2000-tih, ali ponekad sprečena vlastitom reputacijom i unutrašnjim borbama, „Fej“ služi kao podsetnik na jedinstvenu sposobnost Danavejeve da inspiriše generacije filmadžija i glumaca svojim trajnim filmskim šarmom i opsežnom filmografijom.

Dokumentarac sadrži intervjue sa sinom Fej Danavej, Lijamom Danavejom O’Nilom, kao i kolegama i prijateljima, uključujući autora Marka Harisa, novinarku Robin Morgan, profesoriku filma Anet Insdorf, fotografa i reditelja Džerija Šacberga, autora Dejvida Ickofa, glumce Šeron Stoun i Mikija Rurkija kao i filmadžiju Džejmsa Greja.

HBO Documentary Films predstavlja „Fej“, uz Amblin Documentaries Production u saradnji sa Nedland Media. Dokumentarac je režirao i producirao Luran Buzuro, kao i producenti Markus Kit, Džastin Falvej i Deril Frenk, a uredio Džejson Samers. Kompozitor je Tajler Striklend, a direktori fotografije, Travers Džejkobs, Kris Džonson i Tobi Tijerman. HBO izvršne producentkinje su Nensi Abraham, Lisa Heler i Sara Rodrigez.

O kompaniji Warner Bros. Discovery
Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) je vodeća globalna kompanija kada je reč o medijima i zabavi, koja stvara i distribuira najdiferenciraniji i najpotpuniji svetski portfolio sadržaja i brendova na području televizije, filma i striminga. Prisutni u više od 220 zemalja i teritorija i na 50 jezika, Warner Bros. Discovery inspiriše, informiše i zabavlja publiku širom sveta kroz svoje kultne brendove, među kojima su: Discovery Channel, discovery+, BluTV, CNN, DC, Eurosport, HBO, HGTV, Food Network, OWN, Investigation Discovery, TLC, Magnolia Network, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, Max, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Film Group, Warner Bros. Television Group, Warner Bros. Games, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies, Discovery en Español, Hogar de HGTV i drugi. Za više informacija posetite http://www.wbd.com.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Sassy La Femme

Fashionmag42 magazin porazgovarao je sa Emilijom Stojaković osnivačem brenda “Sassy La Femme” i Vanjom Bajević dizajnerkom brenda. Otkrile su nam kako je izgledao njihov razvojni

Svaki dan, je DIESEL dan

Kancelarija, klub ili kafić samo su neka od mesta na kojima možete da se od glave do pete obučete u DIESEL, a evo naših predloga