Search
Close this search box.

Izložbe „Zemljakinja“ i „Askeza“ za godišnjicu uspešnog rada Aleksić galerije iz Kragujevca!

Da je kragujevačka likovna scena i te kako aktivna, govori u prilog i potreba da se otvaraju nove galerije, kakva je Aleksić galerija, koja je svojim programom uspela da se izdvoji, pogotovu činjenicom da predstavlja autore sa Balkana. U poslednjih godinu dana ova galerija je priredila brojne izložbe priznatih i poznatih lokalnih umetnika, ali i dovela nekoliko zanimljivih autora iz regiona, sa kojima uveliko razvija nove umetničke projekte.

Duci Jovic izlozba Galerija BGD

Godinu dana uspešnog rada Aleksić galerija je obeležila dvema izložbama: „Zemljakinja“ Tamare Rogović u Kragujevcu i „Askeza“ Ducija Jovića u Beogradu.

Galerija Aleksic prva godina 2024 Slavoljub Radojevic Photography

U Kragujevcu je predstavljena izložba „Zemljakinja“ Tamare Rogović, koja je već poznata domaćoj publici i to kao čudo od deteta, pa najmlađi magistar vizuelnih umetnosti. „Zemljakinja“ koja je pred publikom do kraja ove nedelje, od samog otvaranja beleži veliku posetu, a Tamara je nekoliko dana boravila u Kragujevcu i razgovarala sa posetiocima. Koncept izložbe je po rečima autorke, definicija trenutka u razvoju, razmišljanja i shvatanja ljudskih dometa. Lajtmotiv je most, koje autorka ostavlja publici da tumači, jer smatra da most ima veliku simboliku i da se može tumačiti u mnogo širem kontekstu od spajanja ljudi.

Duci Jovic izlozba Galerija BGD

U okviru godišnjice Aleksić galerije, priređena je izložba i u Beogradu, i to upravo autora iz Kragujevca – Ducija Jovića. Izložbom „Askeza“ koja se takođe može pogledati do kraja ove nedelje u galeriji Štab, predstavljena je Jovićeva najnovija slikarska produkcija. Više od 10 radova velikog formata, na kojima je umetnik sveo oblike figura, pa čak i kolorit, odišu velikom ekspresivnošću. Umetnik kaže da je, bez obizra na miimalistički pristup u poslednjoj kolekciji, u fokusu njegovog rada uvek čovek. Za kraj izložbe, u četvrtak i petak, 6 i 7. juna, Duci Jović će biti u galerijskom prostoru da razgovara sa posetiocima.

Duci Jovic izlozba Galerija BGD

U maju mesecu Aleksic galerija je obeležila godinu dana rada, sa jasnim konceptom da predstavlja isključivo umetnike koji su rođeni i rade na Balkanu. Na taj način želimo da publika prepoznaje galeriju kao mesto gde može da uživa u umetnosti sa ovih prostora. Izuzetna posećenost i radoznala publika tokom trajanja izložbi su obeležili godinu za nama, što nam je dodatni motiv za dalji rad i u narednom periodu“ – kaže direktor Aleksić galerije, Dejan Aleksić.

Obe izložbe su aktuelne do kraja ove nedelje.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Fashionmag42 intervju: Sassy La Femme

Fashionmag42 magazin porazgovarao je sa Emilijom Stojaković osnivačem brenda “Sassy La Femme” i Vanjom Bajević dizajnerkom brenda. Otkrile su nam kako je izgledao njihov razvojni

Svaki dan, je DIESEL dan

Kancelarija, klub ili kafić samo su neka od mesta na kojima možete da se od glave do pete obučete u DIESEL, a evo naših predloga