Search
Close this search box.

Between Shadows and Light: Bezvremenski minimalizam modnog dizajnera Milana Senića

Ljubljana, glavni grad Slovenije, poznata je po svojoj arhitektonskoj ljepoti i kulturnoj raznolikosti. Ovog puta, grad je postao kulisa za spoj tri umjetnika.

Milan Senić, dizajner održive mode i dobitnik prestižne nagrade BIG SEE Award 2020, predstavio je svoje najnovije kreacije kao homage Ljubljani, gradu iz kojeg potječe njegova prva i velika profesionalna nagrada.

Model: Berina Hasanbegović FOTO: Igor Huzbašić

Berina Hasanbegović, mlada umjetnica, igra ključnu ulogu u ovoj modnoj priči. Pored lijepog lica, Berinu ističe njena vještina u pravljenju skulptura i radu na platnu. Svojim talentima doprinosi i sferi digitalnog svijeta u social media marketingu, PR-u i komunikologiji. Ovim editorialom potvrđuje još jednu u nizu
uspješnih saradnji kao zaštitno lice i inspiracija sarajevskog dizajnera.

Igor Huzbašić, kako za sebe kaže “all over the world” fotograf, najdublje zadovoljstvo pronalazi u kreiranju portreta. Njegov rad istinski opisuje strast prema fotografiji, te oživljava jedinstvene priče na njemu svojstven način. U ovom editorialu kroz svoj objektiv istraživao je strukturalne prizore u gradu, tražeći vezu između prostora i dizajna. Fotografije predstavljaju svojevrsno putovanje kroz Ljubljanu. Crna i bijela boja, simboli klasike i elegancije, savršeno su se uklopile sa okolinom, stvarajući kontrast i ističući estetske vrijednosti kreacija. Stroga forma i bezvremenski minimalizam zajednička je nit svim outfitima prikazanim u editorialu.

U ovom projektu, bh. dizajn se stopio sa Ljubljanom na jedinstven način, spajajući estetiku i kreativnost. Rezultat je vizuelna simfonija koja pokazuje da umjetnost, moda i arhitektura mogu zajedno stvoriti nevjerovatno inspirativno iskustvo. Milan, Berina i Igor uspjeli su spojiti svoje talente i u srcu Ljubljane stvoriti jedinstvenu priču.

Ph: Igor Huzbašić

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup