Search
Close this search box.

Italija – Srbija: U okviru IFIB 2024 ambasada domaćin modne revije i izložbe fotografija „UNITED COLORS OF BENETTON “

Rezidencija italijanskog ambasadora u Beogradu sinoć je bila domaćin revije italijanske kompanije “United Colors of Benetton”. Odevni komadi kultnog brenda ređali su se jedan za drugim u ambijentu Rezidencije u Birčaninovoj, donoseći na modnu pistu svoje karakteristične dugine boje. Modna revija Benetton, u organizaciji agencije Fabrika je bio drugi po redu događaj u okviru, “IFIB – Italian Fashion in Belgrade”, manifestacije posvećene promociji italijanske mode u Srbiji, koju je osmislila i realizovala Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Srbiji.

Menekenke, manekeni i deca prošetali su modnom pistom, otelotvorujući generacijsku razmenu inspirisanu vrednostima inkluzivnosti, održivosti i različitosti. Modna revija kolekcije “United Colors of Benetton” za proleće/leto 2024, mešavina je new basic-a, nasleđa brenda – sa prugama i bojama – majicama sa cvetnim i voćnim dezenom.

Ova modna revija nije bila samo modni, već I veliki društveni događaj koji je okupio veliki broj uglednih zvanica među kojima su bili i brojni Ambasadori, a najveću pažnju velikog broja prisutnih medija su privukle brojne poznate ličnosti iz naše zemlje. Po ugledu na svetske revije, Benetton je želeo da nekoliko poznatih ličnosti prisustvuje reviji u njihovim modelima I izbor je pao na naše glumce Tamaru Aleksić, Tijanu Pečenčić I Đorđa Mišinu koji su bili zvezde ovog događaja.

Đorđe Mišina i Tamara Aleksić u modelima Benetton
Lena Bogdanovic

U prostorijama Rezidencije održana je i izložba posvećena najpoznatijim reklamnim kampanjama koje je za ovaj brend kreirao Olivijero Toskani. Ove fotografije su godinama imale uticaj na svet mode i marketinga svojim porukama snažnog društvenog sadržaja.

Italijanski ambasador i Vesna Mandic

„IFIB ima za cilj da promoviše italijansku modu u Srbiji. Mogućnost da to uradimo predstavljanjem Benetonove revije izuzetna je privilegija za nas i za srpsku javnost“, izjavio je ambasador Italije u Srbiji, Luka Gori. „Pored programa IFIB – dodao je Gori – događaj je i deo “Birčaninova@100”, inicijative kojom obeležavamo stogodišnjicu polaganja kamena temeljca naše ambasade.”

FOTO: Fabrika

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Chek out The Best Actors Home platform!

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

On Key

Related Posts

Sava Centar u punom sjaju

Plava dvorana Sava Centra svečano otvorena, 
uz spektakularni nastup Zdravka Čolića Brojne ličnosti sa domaće scene prošetale najvećim crvenim tepihom u regionu Premijerni beogradski nastup