Connect
To Top

VUKAŠIN IRIE FM za FashionMag42.com

Vukašin je rođen 1986. godine u Beogradu, a pored toga što se bavi muzikom, završio je grafički dizajn na Fakultetu primenjenih umetnosti. Poznat je po ulozi Bebana u seriji “Porodično blago”. Vođa je benda Irie FM koji je 2012. godine proglašen za najbolji rege bend u Evropi na takmičenju “Evropsko rege takmičenje 2012” (“European Reggae Contest 2012”). Pored toga, svira još i u bendovima Ajzbern, Dixieland i Smoke ‘n’.

Vukasin Markovic Irie FM Putevi 3-1

Vukašin Marković Irie FM

FM42: Vukašine, nedavno je premijerno prikazan spot za pesmu “Putevi“ kakva je reakcija osoba iz vašeg okruženja?
VM: Sjajna, bez izuzetka. Doduše, svi su bili iznenadjeni, ali su ukačli nov zvuk jako brzo. Ovoga puta smo hteli da ispričamo malo drugačiju priču od “Mi smo ovde sad” i “Kliziš mi kroz prste”. Očekivali smo reakcije tek na treće slušanje, ali da budem iskren, ni blizu ovako dobre reakcije. Drago nam je da imamo iskrene prijatelje, koji su nam pored svih lepih reči, ukazali i na to šta bi voleli da se desi u nekoj od sledećih “epizoda”.

FM42: I ovog puta ste se našli i u ulozi režisera za spot za pesmu “PUTEVI”, kakav je osećaj ?
VM: Nažalost, našao sam se u istoj ulozi po drugi put, jer smo Lazar i ja radili i „Kliziš“. To nije moj životni poziv, pa čak ni hobi. Najviše što mogu da budem je amater zaljubljenik, i da se nadam da sam uradio dobar posao. Osećaj je bio prilično stresan, ali trudili smo se da sve izvedemo čitko i jasno, po uzoru na naše idole iz tog sveta.

FM42: U spotu se pojavljuju naš vrstan glumac Sergej Trifunović i top model Sonja Pavlica. Kako ste zadovoljni finalnim rezultatom?
VM: Prilično smo zadovoljni. Naravno, kao i u svakom poslu, na samom kraju se uvek najbolje vide mesta koja su mogla biti rešena drugačije. Ali baš iz tog razloga se ide dalje, i kroz nove prilike se stvari dižu na viši nivo. Verujem da se upravo to desilo sa ovim spotom u odnosu na prethodni. Svakako, svi dobro znamo da je Sergej briljantan u tome što radi, a Sonja se sjajno pokazala.

FM42: Singlom “Putevi” napravili ste svojevrstan zaokret kako u žanru, tako i u zvuku. Da li nastavljate u ovom pravcu, ili možemo da očekujemo još nešto?
VM: Možete da očekujete mnogo toga. Ajri efem više nema jedan pravac, nema jedan žanr. Ide dalje sa ciljem da od muzike pravi scene, osećanja i vizije koje smo svi proživljavali kroz život, i u zvuk ih materijalizuje na jedninstven način, od pesme do pesme.

FM42: Imali ste priliku da nastupate i u inostranstvu. Da li se nastupi razlikuju?
VM: Suštinski ne. Meni lično je engleski jezik jako blizak od malena, funkcionisem isto kao i na srpskom.

FM42: Kakvi su Vam dalji planovi?
VM: Novi singlovi, novi spotovi, koncerti, neprekidan rad 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in INTERVIEW42

more posts
%d bloggers like this: