KREATIVNI TIM VIASAT WORLD-A OSVOJIO
TRI NAGRADE „PROMAX BDA GLOBAL EXCELLENCE“

Viasat World, vodeća međunarodna medijska kuća, osvojila je dva zlata i jednu bronzanu nagradu za tri nominacije na dodeli prestižne nagrade Promax BDA Global. Uručene za vreme ceremonije u Njujorku, nagrade se dodeljuju za izuzetna postignuća u marketingu u industriji zabave na svim ekranima. Pobedničke kreativne kampanje su već višestruko nagrađivane kampanje za Misterije kraljevskih ubistava (Royal Murder Mysteries), dobitnika zlatne nagrade u kategoriji Potrošačka ili trgovačka kampanja: Program, kao i u kategoriji Potrošački ili trgovački štampani oglas: Program – dok su u istoj kategoriji Kraljevi otpada (Scrap Kings) osvojili bronzanu nagradu, što je potvrdilo izuzetnost kreativnog tima Viasat World-a.
S obzirom na to da su sve tri nominacije osvojile nagrade, Sajmon Mičel, direktor marketinga, odnosa s javnošću i kreativnog odeljenja grupe Viasat World, izjavljuje: „Oduševljen sam što je naš tim osvojio tri nagrade Promax BDA Global. Ponosni smo što produciramo nagrađivane kreativne sadržaje koji naše kanale i programe oživljava na jedinstven i nadahnut način.”
Kampanja za dokumentarnu seriju Misterije kraljevskih ubistava kanala Viasat History, pod nazivom Prekid ćutanja (Breaking the Silence), osvojila je dve zlatne nagrade Gold Promax BDA – u kategoriji Potrošačka ili trgovačka kampanja: Program i u kategoriji Potrošački ili trgovački štampani oglas: Program. Prekid ćutanja je koncept koji stoji iza niza portreta načinjenih da bi promovisali seriju. Prodirući u mračni i misteriozni svet u pozadini najkontroverznijih smrti u istoriji, kampanja prikazuje pojedinačne žrtve kraljevskih ubistava koje su carski voštani pečati primorali na ćutanje. Slike pokazuju kako pečati pucaju kad svedoci počnu da govore, čime se prekida dugo ćutanje. Jak koncept, izuzetno kreativna šminka, dramska fotografija, hrabar i jednostavan plan podarili su kampanji efektnost i upečatljivost.
Štampani oglas osmišljen za rijaliti-seriju kanala Viasat Explore o rušenju i ponovnom korišćenju otpada, Kraljevi otpada (Scrap Kings), osvojio je bronzanu nagradu u kategoriji Potrošački ili trgovački štampani oglas: Program. S porastom dokumentarnih emisija koje prikazuju „muškarce na poslu” na kanalu Viasat Explore, kao i na konkurentskim kanalima, kreativnom timu je bila potrebna kampanja koja bi se istakla i doprla do gledalaca. Kraljevi otpada (Scrap Kings) poseduju elemente izuzetno popularnog i kultnog Gvozdenog prestola, čemu dodaju komičan obrt, što gledaocima donosi zabavnu, neočekivanu i zaista originalnu seriju. Iskoristivši elemente iz epske kinematografije i atmosfere Igre prestola, vrhunski produkcijski dizajn oživeo je skoro u potpunosti scene s dvora samo od otpada, s harizmatičnim kraljem otpada u centru zbivanja.

Zasluge za emisiju Misterije kraljevskih ubistava na kanalu Viasat History:
Kreativni tim: Sergej Saprigin, producent u grupi Viasat World; Tristan Vikam, dizajner u grupi Viasat World; Pol Evans, rukovodilac kreativnog tima grupe Viasat World; Sajmon Mičel, direktor marketinga, odnosa s javnošću i kreativnog odeljenja grupe Viasat World; Anastasija Saprigina, producent; Alik Koteril, fotograf/ direktor fotografije.

Zasluge za emisiju Kraljevi otpada:
Kreativni tim: Sergej Saprigin, producent u grupi Viasat World; Tristan Vikam, dizajner u grupi Viasat World; Pol Evans, rukovodilac kreativnog tima grupe Viasat World; Sajmon Mičel, direktor marketinga, odnosa s javnošću i kreativnog odeljenja grupe Viasat World; Dejvid Rajt, direktor fotografije; Alister Sonders, umetnički dizajn.

FOTO: Trevor Traynore/Memoryscape