Eymeric Francois, umetnički direktor dva najveća Sajma mode u Evropi, u Parizu i Berlinu, zvanično je imenovan za potpredsednika Serbia Fashion Weeka. Oficijelni član institucije Visoke mode u Parizu, jedan od najtraženijih francuskih kreatora i kostimograf Pariske opere, sa zadovoljstvom je prihvatio poziv predsednice Nacionalne komore za modu Srbije, gospođe Svetlane Horvat da višegodišnju saradnju sa Nacionalnom nedeljom mode kruniše titulom potpredsednika. Od nultog izdanja Serbia Fashion Weeka pa sve do sada, između ostalih, Eymeric Francois učinio je da ova manifestacija bude rame uz rame sa svetskim Nedeljama mode. Njegove revije oduzimale su dah posetiocima Serbia Fashion Weeka tokom svih šest izdanja, a član tima postao je odmah nakon njegovog prvog dolaska u Srbiju.

Povodom njegovog imenovanja za potpredsednika, Eymeric Francois je izjavio: “Veliku čast i zadovoljstvo pričinio mi je poziv gospođe Svetlane Horvat da postanem potpredsednik jedne ovakve manifestacije. Kao umetnički direktor Sajma mode u Berlinu i Parizu, siguran sam da mogu još više da doprinesem unapređenju Serbia Fashion Weeka, s obzirom na to da njegova popularnost na internacionalnom nivou rapidno raste. Na pitanje mnogih zašto sam se priključio timu Srpske nedelje mode, uvek odgovorim isto – energija ljudi iz Srbije i kreativnost tima Serbia Fashion Weeka bili su mi fascinantni, te sam odmah posle nultog izdanja ove Nedelje mode poželeo da im se priključim i da naučim nešto od njih, kao i oni od mene. Ova saradnja traje već četiri godine, a sada je podignuta na viši nivo, tako da ću dati sve od sebe da ispunim očekivanja“.

Predsednica Nacionalne komore za modu Srbije i Serbia Fashion Weeka, gospođa Svetlana Horvat, dodala je: “Mislim da sam napravila najbolji izbor pri odabiru potpredsednika naše manifestacije. Eymeric Francois je nesebično ponudio svoju pomoć još od nultog izdanja Serbia Fashion Weeka i odmah se uklopio u ceo naš tim. Veliko je priznanje za ovu manifestaciju njegova želja i volja da nam se priključi, jer je Eymeric veoma posvećen svom poslu i jedan je od najboljih u svetu, kako u smislu kreatora tako i u poslu umetničkog direktora i event menadžera. Veoma sam srećna što ćemo za potpredsednika Serbia Fashion Weeka imati ovako velikog kreatora i čoveka koji iskreno voli ovu manifestaciju i čini je boljom iz godine u godinu“.

Aprilsko izdanje Serbia Fashion Weeka biće održano od 24. do 29. aprila u Novom Sadu i donosi velika iznenađenja svojim posetiocima – od spektakularnog otvaranja kakvo do sada nismo imali prilike da vidimo u Srbiji, koje će biti održano na glavnom šetalištu novosadske Zmaj Jovine ulice pa do sjajnih programa koje ćemo imati priliku da vidimo u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma. Tokom otvaranja Serbia Fashion Weeka, 24. aprila, glavnom novosadskom ulicom prodefilovaće više od 250 manekena obučenih u modele 30 evropskih dizajnera. Spektakularno otvaranje Serbia Fashion Weeka uveličaće i nastup Simfonijskog orkestra NS2021, naše predstavnice za predstojeću Evroviziju, Tijane Bogićević,kao i veličanstven nastup Dragoljuba Đuričića sa bubnjarima. Otvaranje koje će biti upriličeno za sve Novosađane i brojne inostrane posetioce, ulepšaće svojim modelima neka od najznačajnijih svetskih modnih imena kao što su Agatha Ruiz de la Prada iz Španije, Eymeric Francois iz Francuske, Arrey Kono iz Nemačke, Romero Bryan, dizajner koji oblači Beyonce, Kate Moss i druge, kao i brojni dizajneri iz Srbije i regiona.