Možda ste već sebi obezbedili omiljenu tašnu koja se baš nosi preko ramena I tako asocira na neizbežne 90-te; možda ste još prethodne sezone nabavili IT torbu koja nema ručice a nije clutch; ali da li vam je čak I palo na pamet da one torbe koje se nose oko pojasa I za koje ste sasvim sigurno mislil da su stvar trenutnog trenda poprimaju jedan ozbiljan dizajnerki izraz, širom prihvaćen od strane vodećih IT devojaka I modernih modnih uzora? A šta mislite o povratku XXL torbi za predstojeću sezonu u eri mikro-manije koja uveliko jenjava? Ili čak ona sasvim obična crna kožna tašna koja je nekako uvek bila sigurna ali ne baš eksluzivna stvar poprima neki novi oblik baš ovih dana uz prvo sunce I rascvetalo drveće čiji miris ni najveći skeptici ne mogu ignorisati?

Mnoge od trendova  torbi I tašana za proleće / leto 2019. su samo proširena verzija drugih modnih trendova koje smo vidjeli na pistama I streetstyle pisti, no kada su u pitanju i materijali i grafike, kao i kada je reč o temama poput ženskih prava ili nostalgije, ove sezone imamo više no bogat izbor. Neki trendovi torbi iz letnjih kolekcija za 2019 su očekivano prenešeni iz prethodnih sezona, ali ono što rapidno evoluira su upravo inovacija I kreativnost, tako da je plejada ovih malih umetničkih dela ove sezone prava poslastica za svakog ljubitelja mode.

 

Što veće to bolje

XXL torbe su na možda sakrivenu sreću svih nas ponovo sebi otvorle još veća I privlačnija vrata:

Tom Ford SS19

Foto: www.pinterest.com

Tašne koje se nose oko pojasa koje tako surovo oživljavaju 90-ih, ali ovaj put makar što se tiče samog dizajna luksuznije no ikada! Ulični stil koji potpuno podržava zahteve visoke modu na vrlo praktičan način.Najbolje komade smo primetili na: Burberry, Chanel, Jacquemus

 

Foto: www.pinterest.com

PVC zabavna i glamurozna, nova plastična tašna može biti jako interesantna što se tiče neograničenog kreativnog izražaja I poigravanja aktuelnim temama, ali samo pazite da je reciklirate kada ovaj trend prođe

Omiljeni komadi viđeni na: Moschino, Marine Serre, Versace

Versace SS19

 

Foto: www.pinterest.com

Boho I tašne za plažu

 

Ideja ljubavi I slobode je čini se nikada prisutnija na modnoj sceni, što se može videti I po retro redizajniranim tašnama od trske, rrafije I ostalih prirodnih materijala. Ne propustite svoju dozu slobode jer baš taj trotoar kojim upravo gazite može biti ona plaža na kojoj želite biti.

Viđene na: Alberta Ferretti, Michael Kors, Loewe, Valentino, Jacquemus

Jacquemus SS19

Foto: www.pinterest.com

Vrećasta sportska torba bez drški

 

Moda je divna između ostalog zato što sve ono nezamislivo uspe da oživi na nekada najiznenađjući mogući način I kreira potpunu lakoću postojanja. Savršen primer je upravo I plejada ovih tašni koja je brzinom svetlosti osvojila srca modnih znalaca širom sveta.

Najlepši modeli istih mogu biti viđeni na: Stella McCartney, Victoria Beckham, Givenchy, Herm

Foto: www.pinterest.com

Strukturirana geometrija kao suština chic-a koja je uključila širok spektar kreativnog izraza I inspiracije od čuvenih retro putnih modela, nesesera za šminku, pernica te i reinterpretacija klasične torbe I tašne za piknik čini da se ovog proleća I leta osećamo oh-tako-cool.

Omiljeni komadi viđeni na: Louis Vuitton, Chanel, Versace, Balmain, Danse Lente

 

 

Photo source Polienne.com via Pinterest

Male ali ne mikro tašne

Taman odgovarajuće veličine da smestite svoje omiljene naočalare, par stvari samo vama znanih, ruž za usne ili zlatna karta za nezaboravno predstojeće leto.

Primećene na:  na: Jil Sander, Valentino, Burberry, Nanushka, Jil Sander, Valentino, Burberry SS19

Foto: www.pinterest.com

Okruglo poput vrećice ili balona

Počinjemo da sumnjamo da ćemo uskoro nositi skoro sve u kuglama za kuglanje ili zmajevim jajima.

Omiljene tašne okruglog geometrijskog oblika viđene na: Chanel, Louis Vuitton, Marine Serre

 

Foto: www.pinterest.com


Jelena Soldatovic
Jelena Soldatovic

Journalist & Columnist writer.

All author posts

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUMJ1FN | CONTACT

FashionMag42 is the Answer to theUltimate Question of Fashion, theStyle and Everything!

Subscribe to FM42

MAGAZINE   |  IMPRESSUM    |   PRIVACY POLICY   |   TERMS & CONDITIONS   |  FM42 FORUM I J1FN | CONTACT