Modni dvojac, sestre blizankinje Bojana i Vladana Veljković svoj švajcarsko-srpski brend Sisters Code predstavile su novom kolekcijom za žene i muškarce za jesen-zimu 17./2018. pod nazivom Twin-Set na 42. Beogradskoj nedelji mode čime su izazvale odlične kritike modnih znalaca širom regije. Reviju je uspešno zatvorio proslavljeni muzičar i frontman grupe Kristali – Dejan Gvozden, ambasador Sisters Code-a za mušku kolekciju.

Gorica Vučković – Fox Models

Kolekcija “TWIN – SET” za jesen zimu 2017/2018 dizajnirana je za žene i muškarce koju čine – dvodelna odela, haljine, suknje, pantalone, jakne, mantili i kaputi. Glavna inspiracija je karakteristika boja i elegantan dizajn. Dominantne boje su bela i crna.

Bela je povezana sa svetlošču, dobrotom i smatra se bojom savršenstva, a crna predstavlja snagu, eleganciju i prestižnu boju. U kombinaciji zajedno predstavljaju savršen “TWIN –SET” Kao materijale koristile smo: pamuk, keper i bukle sa dodatkom elastina koji odeću čini ne samo elagantnom već i funkcionalnom. Kako bi kolekciji dale posebnu notu pokrenule smo saradnju sa Majom Babović & MAYAMILANO Jewellery iz Milana koji je izrađen od italijanskog srebra u kolevci precioznih materijala Vičenci, oplemenjeni dragim kamenjem koji su Majina velika strast.
Maja je kreirala customized komade za Sisters – Code koji su dali poseban sjaj i novu energiju za naše modele koji su namenjeni modernoj i elegantnoj ženi. Za hladne dane za “TWIN – SET” kolekciju “BombayBirds” je izradio sjajne pašmine, attire i šalove izrađene od najfinije merino vune i kašmira savremenog dizajna koje se izrađuju u ruralnoj Indiji i Nepalu, dok je Bombay Birds svoje prvo gnezdo u Evropi otvorio u Švajcarskoj. Mix raznovrsnih uticaja koji stvara moćni lifestyle aksesoar bogatih boja i vrhunskog kvaliteta. Modeli se temelje na elegantnom dizajnu. Stil koji karakteriše celu kolekciju je “business – elegant” “TWIN – SET” kolekcija je namenjena za modernu ženu i muškarca.
Sestre Veljković ponosno ističu: “Naši dragi prijatelji, modeli i saradnici iz Zagreba, Dominik Sporiš i Hrvoje Antolović, kao jedini predstavnici hrvatskog modelinga nosili su našu reviju. S njima ćemo sarađivati na vrlo posebnom dizajnu koju ćemo za početak predstavit švajcarskoj publici u februaru 2018. godine, a radi se o tradicionalnom slavonskom zlatovezu koji će doživeti pravo osveženje u modnom svetu.”

Lookbook photo credits: Janko Petković – Studio BGD
MUA & HAIR: Svetlana Sremčević
Modeli: Andjela Vukosavljević, Gabrijela Pezić – JOVOVICH MODELS
Dara Stajković –  Modni Studio Click, Gorica Vučković – Fox models

Igor Jagić, Dominik Sporiš, Hrvoje Antolović
Aksesoari: Bombay Birds
Nakit: MayaMilano
Styling: Nataša Ilić