Pre nego što nanesemo šminku, moramo da očistimo kožu, za čišćenje možemo da upotrebimo micelarnu vodu, koja je blaga i namenjena svim tipovima kože. Kada očistimo kožu, nanosimo prajmer koji služi kao podloga za puder, da zaštiti kožu od pudera, da je izneguje i malo hidrira. Za ovu priliku koristimo Strobe Cream Mac koji u sebi ima svetlucave čestice, koje daju blagi sjaj licu i odličan je za glam look.Nakon toga nanosimo tečni puder (Loreal True Match)koji bi trebao da bude u indentičnoj boji kakav je naš ten.

Vladana_V
Modna urednica FashionMag42.com na Hello Royal Party-ju. Make up by Svetlana Sremčević

 

Kada se nanosi ten mora da se obrati pažnja na viličnu kost koja mora dobro da se predje, po sredini stavljamo više pudera dok na obrazima manje.Sledeći korak je nanošenje korektora ispod oka, može da se spusti i malo niže od podočnjaka,kada posvetlimo deo ispod oka mi tako istaknemo oko. Koristimo beauty blender da upije višak korektora.Višak koji ostane možemo da iskoristimo tako što ćemo preneti na kapak kao bazu za senku.Kapak mora da se izjednači sa korektorom da ne bi ostao crven ili roze. Kada smo naneli puder i korektor, dolazi na red fiksiraje puderom u prahu (Chanel), koji bi trebao da bude bezbojan,stavljamo ga na celo lice.

Nakon toga dolazi konturisanje, koristimo proizvode koji su tamniji, oni nam pomažu da konturišemo i isenčimo lice.Kreće se prvo ispod dela jagodične kosti, prati se prirodno udubljenje na licu onog koga šminkamo i obično je to linija od resice uveta do sredine jagodice.Konturisanje ističe jagodice na najbolji mogući način. Zatim se prelazi na konturisanje nosa, po potrebi se nos skraćuje ili sužava kako je kome potrebno. Radimo rumenilo na najvišoj tački jagodice, roze boja čini da nam lice izgleda sveže. Rumenila koja imaju shimmer -a u sebi daju taj efekat vlažne jagodice, što dodatno doprinosi svežem izgledu.

Prelazimo na oči, prvo što uradimo pre nanošenja senke, stavljamo bazu za senku ili krem u boji kože, koji nam služi kao prajmer za sve ostale senke koje ćemo da nanesemo.kasnije. Stavlja se na ceo kapak od trebavica do obrva i na donji kapak u tankom sloji da se fiksira korektor koji smo naneli. Stavljamo senku koja je u srednjoj jačini, nije ni previše tamna ni svetla i ona se nanosi na pregib kapka, da bi se kapak konturisao.Uvek se kreće od srednjeg tona pa se kasnije pojačava.

 

Sada to isto radimo samo sa dva tona tamnijom senkom,isto u pregibu kapka, mnogo sada preciznije nanosimo senku, jer je tamnija. Senčimo donji kapak istim senkama koje smo koristili za gornji da bi postigli tu simetriju.

Za glam look najbolje je nameti metalik senke koja imaju shimmer-a. Za ovu priliku koristimo paletu Martinović, biramo senke koje su vedrije, stavlaju se direktno na pokretni deo kapka, jer tu se najbolje vide. Kada se četkica pokvasi intezitet senke se pojačava. Možete slobodno da se poigrate bojama da bi dobili ono što vam najviše odgovara. Treba dobro izblendati sve da se ne vide oštre senke linije koje su izvučene. Da bi postigli efekat dobro izvučenih trepavica,obavezno koristiti uvijač za trepavice i maskaru. Alajner izvlačimo strogo uz koren trepavice da ne bude prenaglašen. Kada otvorimo oči odredjujemo tačku do koje će se ajlajner završavati. Kada odredimo spajamo sa tom tačkom ostatak alajnera.Tajna dobrog ajlajnera je u kombinovanju tečnog i flomaster ajlajnera. Za večernji look stavljamo intenzivniji ajlajner.Ukoliko napravite grešku tokom nanošenja ajlajnera, umočite kozmetički štapić u kremu i tako će te mnogo lakše ispraviti grešku.

Sada nanosimo maskaru na trepavice (Lancome) da bi uokvirili oko stavljamo crnu olovku na vodenu liniju. Po  želji možete da stavite veštačke trepavice. Za večernju šminku veštačke trepavice će svakako upotpuniti vaš make up.Na obrve stavljamo providan gel i malo ćemo ih potamniti senkom. Bilo da nosite svečanu haljinu ili ne hajlajter (Inglot) na vašem licu će doprineti da zablistate. Ako se pravilno koristi daje dobre rezultate. Stavljamo ga na najvišu tačku jagodice iznad rumenila, taj deo treba da privuče svetlost i da osvežavajući izgled.Stavljamo iznad gornje usne tačno na vrhu, malo na bradi, to je po želji. Ukoliko vam se ne masti čelo može da se stavi izmedju očiju vrlo malo, kao i ispod obrve i unutrašnjem uglu oka. Pre nego nanesemo karmin, prvo hidriramo usne, tako će olovka bolje da klizi. Pre nego nanesemo karmin stavljamo olovku na celu usnu, zbog boljeg inteziteta boje.