Connect
To Top

Predstavljamo vam samouverenu i pretalentovanu Tanju Oreščanin

Beogradska dizajnerka Tanja Oreščanin ne prestaje da iznenadjuje svojim izuzetnim modnim potpisom kad je u pitanju njen brend Elli Contessa i unikatne kolekcije za devojčice i mlade dame. Zgodna plavuša porcelanskog tena, srpkinja ruskog porekla, odvažila se da u današnje vreme inspiraciju traži u svojoj ruskoj krvi i pored toliko mnogo komercijalnih brendova za decu, hrabro kreira za one koji žele da budu drugačiji. Kraljevski materijali, rojal crveno i plavo, luksuzni detalji, sve ono što krasi male kontese, knjeginje, vojvotkinje može se videti na predivnim komadima luksuzne odeće kolekcije Elli Contessa. Danas je mnogo princeza, ali sa Tanjom Oreščanin, budite Contessa. Predstavljamo vam samouverenu i pretalentovanu Tanju Oreščanin.

Dizajnerka Elli Contessa – Tanja Orešćanin

FM42: Kako ste došli na ideju da pokrenete Elli Contessa brend koji je namenjen najmladjima?
Oduvek sam imala potrebu da svoju kreativnost iskazem kroz modu i pretočim svoje ideje i neiscrpnu maštu na odredjeni način. Poseban osećaj sam imala prema kreiranju dečije garderobe i na ogromnom modnom trzištu sam želela da predstavim unikatan dečiji stil odevanja. Takav,  za mene predstavlja savršenstvo sklada, jednostavnu eleganciju i unikatni spoj detalja. Svako od nas ima neki svoj stil i stav kako treba da se obuče. To prenosimo i na svoju decu. Bar do trenutka kada sami počinju da izražavaju osećaj za estetiku i počnu da biraju šta će obući iz ponude svog ormana a kasnije i u kupovini.

Ja sam se u pozicioniranju svog brenda Elli Contessa usresredila na devojičice koje od svojih prvih dana života preko majki postaju dame. Mišljenja sam da u današnje vreme nema mnogo dama i radovaću se ako uspem u tome da moj brend bude inspiracija naraštajima koji dolaze. To je zapravo negde moj cilj kroz brend i već drugu kolekciju. Inspirisati mame, pa samim ti i devojčice da u svetu koji je postao previše pragmatičan, još uvek imamo tracak romantičnog, unikatnog, drugačijeg. Biti dama je u krajnju ruku: stav.

FM42: Koji materijali su vam najomiljeniji pri izradi modela?
Jako volim da se igram kombinacijama materijala. Boje i teksture me jako inspirišu. Ponekad se desi da od moje prvobitne zamisli ne ispadne ni ništa čak ni slično. Jednostavno me materijal odvede u nekom drugom smeru sa sve detaljima kojima posvećujem jako mnogo pažnje. Nemam neki omiljeni, materijal, per se, ali mi je izuzetno bitna njegova boja, struktura i kvalitet.
Kako dizajniram garderobu za decu, jak mi je važno  da materijal bude sto prirodniji, kvalitetniji i lak. Za letnje kolekcije obavezno biram pamuk i  lan, a za kolekciju Jesen/ Zima obično izbor padne na santung svilu, pamučny svilu, organdin i bukle.Današnje vreme nosi veliki izbor materijala i njihova dostuponost čini moj izbor težim.Trudila da odaberem one koje po meni najviše ostavljaju bez daha, koji odišu glamurom, a pre svega odličnim kvalitetom. Biram materijale koji će prijati dečijoj koži a biti estetski ne samo dopadljivi, već izmamiti mama osmeh i želju da baš u mojom kreacijama vide svoje naslednice.
FM42: Za sada samo dizajnirate za devojčice, da li imate u planu da dizajnirate i modnu liniju za dečake?
Moje kolekcije su za sada inspirisane devojčicama od 0- 6 godina i zbog velikog interesovanja i potražnje da napravim kolekciju i za dečake. Nenamerno sam dečake zapostavila. U sledećem periodu, nakom moje Novogodišnje kolekcije za devojčice, posvećujem se i kolekciji i za malu gospodu koji žele da budu drugačiji, zajedno sa svojim roditeljima. Kako sam u svemu detaljna i posvećena, tako se i kolekcijom za dečake bavim studiozno i želim da na isti način opravdam očekivanja kao i sa dosadašnjim kolekcijama. Jako sam zahvalna na predivnim kometarima, na podršci i potrebi za onim sto radim od srca.
FM42: Gde možemo da nabavimo Elli Contessa komade?
Moje kolekcije za devojčice mogu naći putem facebook  kao i Instagram stranice Elli Contessa. Moj mali kreativni tim radi na tome da naše klijente obradujemo i  izložbenim prostorom gde će se kolekcije videti uživo i takodje moći kupiti na licu mesta.

FM42: Kakve su rekacije klijenata na vaš dizajn i da li ste zadovoljni kako se sve odvija?Najveci kompliment koji dobijam na svakodnevnom nivou jeste da moj brend odnosno Elli Contessa predstavlja jedno veliko osvezenje u danasnjoj ponudi decije mode. Drago mi je da klijenti primecuju odlican kvalitet i jedinstven estetski momenat. Originalnist je takodje cesto pominjana rec. Osim sto dobiju prelepu haljinicu ili kompletic, klijenti dobiju i prelepu poklon kutiju sa cestitkom u kojoj je ta haljinica upakovana i na taj nacin predstavlja potpuno zaokruzen dozivljaj. Ceo taj poklon paket daje utisak luksuza i  glamura na svetskom nivou a to je upravo ono sto sam ja i zelela da postignem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in INTERVIEW42

more posts
%d bloggers like this: