Predstavljamo Vam intervju sa modnom dizajnerkom Dankom Karović

FM42: Danka kako se desila revija u Le Mansu nedaleko od Pariza?
DK: Često posećujem Francusku i to mi je odavno bila istinska želja srca, tako da se i ostvarilo. Dobila sam poziv da učestvujem na modnoj manifestaciji i kada sam poslala prezentaciju, organizatori su bili toliko oduševljeni da su želeli da budem specijalni gost i da se dogadjaj zatvori mojom revijom, kao i da moj model bude odštampan na svim promotivnim materijalima. Posebno sam bila srećna sto sam imala priliku da predstavim svoju zemlju.

FM42: Kako su su tekle same pripreme i da li možemo da očekujemo uskoro i neki modni editorial?
DK: Pripreme su bile najteže do sada, ali sam imala veliku motivaciju. Dva meseca skoro da nisam spavala. Mnoge detalje sam ručno radila i na svojoj mašini, išla od krojačice do krojačice da nadgeldam proizvodnju, nisam imala nikakav društveni život. Zatim, muziku za reviju sam sama sklapala i o svemu sam morala voditi računa i vrlo precizno poštovati termine. Posle revijie sam ostala mesec dana u Parizu i skoro svaki dan imala snimanja, tako da sam pripremila dosta editorijala. Došlo je i do saradnje sa francuskim fotografom koji radi na Paris Fashion week-u, kao i za nekoliko modnih magazina. Već je objavljen zajednički projekat u jednom od njih, a uskoro će i drugi.

FM42: Kakve utiske nosite iz Francuske i na čemu trenutno radite?
DK: Sada mi sve to izgleda kao da sam sanjala, pa onda uzmem da pregledam fotografije da se uverim da li to sve pripada realnosti i meni. Desi se da se rasplačem kada se prisetim silne emocije koju sam doživela kada sam izašla na pistu. Organizacija je bila perfektna, nista nije bilo prepušteno slučaju i sve se znalo pola godine unapred. Francuzi su me predivno dočekali, sa puno i apsolutno ni trunke sujete i ljubomore nije bilo izmedju učesnika. Svi smo bili tim i sada smo veliki prijatelji, što je za mene najveći dobitak, jer su ljudi najvece bogatstvo. Trenutno se bavim promovisanjem postojeće kolekcije i naveliko razmišljam o novoj. Ovu godinu ću završiti jos jednom revijom i to po prvi put u Kraljevu. Pored toga, postavila sam jedan veliki projekat ispred sebe na kome vredno radim i oćekujem da ću ga predstaviti početkom februara, na svoj rodjendan.

DK: Francusku sam uspela da udahnem punim plućima i da je doživim u svim bojama, tako da će sve to biti ”opevano” u novoj kolekciji.
FM42: Da li je možda baš francuska vaša inspiracija za sledeću kolekciju?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.