Connect
To Top

Marko Louis predstavlja novi spot za pesmu CVEĆE CAFNALO koji ujedno najavljuje koncerte

Marko Louis je u aprilu ove godine izdao svoj drugi po redu solistički album pod nazivom “BESKRAJ” za izdavačku kuću Lampshade Media. Spot za pesmu CVEĆE CAFNALO, koju je snimio zajedno sa Vlatkom Stefanovskim, izdaje kao četvrti po redu spot sa novog albuma. Spotom ujedno najavljuje koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Sarajevu pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”.

Spot, koji je snimljen u filmskom stilu, posvećen  je borbi protiv nasilja nad ženama, temi koja je vrlo aktuelna u svim društvenim poljima. Marko Louis zajedno sa režiserom Draganom Jereminovim potpisuje scenario za spot a Dragan Jereminov potpisuje režiju, kameru i montažu. U spotu se pojavljuje naš poznati glumac Dragan Petrović Pele i mlada perspektivna glumica Iva Ilinčić. “Veoma mi je drago što sam imao priliku da sarađujem sa Peletom i Ivom kao i činjenicom da ćemo ovim spotom da podignemo svest ljudi da je nasilje nad ženama jako prisutno i da treba da obratimo pažnju na to. Kada sam video kampanju pod nazivom “Nije Savko delo umetničko delo” dobio sam ideju da kontaktiram Autnomni Ženski Centar i da zajedno sa njima pošaljemo poruku javnosti”, izjavio je Marko Louis.

Kompozicija “Cveće Cafnalo” je inače inspirisana istoimenom Mokranjčevom 12. rukoveti koju je prvobitno obradio Markov otac Ljubiša Stojanović Louis 1985. godine. Marko Louis je prema motivima očeve izvedbe obnovio duh ove pesme i time produžio njen vek. Vlatko Stefanovski je svojim gitarskim umećem i energijom doprineo da pesma dostigne jednu posebnu dimenziju. Sinergija ova dva umetnika se oseća kroz celu pesmu.

Marko Louis Cvece Cafnalo

Ovaj spot ujedno najavljuje početak Markove koncertne turneje pod nazivom “Beskraj Tour by Barcaffe”. Marko prvi put održava solističke koncerte u Beogradu (Dom Omladine Beograda) 30. novembra, u Novom Sadu (Firchie Think Tank Studio) 08.decembra i u Sarajevu (Kriterion) 22. decembra.

Ne mogu da opišem koliko sam srećan da ću nastupati u ova tri divna grada i pevati pesme sa prethodnog albuma “SHINE ON ME” i sa novog albuma “BESKRAJ”. Album “BESKRAJ” je došao do velikog broja pratilaca u regionu i ova tri grada su tek početak moje regionalne turneje. Slede Podgovrica, Niš, Banja Luka, Zagreb, Ljubljana i više” Ispričao je Marko Louis. Marko će na svakom koncertu imati goste iznenađenja sa kojima će deliti energiju sa publikom. 

Karte za koncert u Beogradu su dostupne na prodajnoj mreži Eventim-a, Gigs Tix i online, za Novi Sad na prodajnoj mreži Gigs Tix i www.gigstix.com i u Sarajevu u prodajnoj mreži www.kupikartu.ba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in NEWS42

more posts
%d bloggers like this: