Marina Đarmati: Moji koferi su spremni za putovanje 2019. godine!

U moru vijesti i intervjua, akteri priče koji pomiču granice i inspiriraju druge su oni koje najviše volimo, a naša mlada suradnica pravi je primjer za to. Poduzetnica, fotografkinja, novinarka, urednica regionalnog Adria Daily magazina i sve utjecajnija lifestyle entuzijastica koja svojim djelovanjem ostavlja trag – ona je Marina Đarmati! Upravo smo je zato povodom nadolazećih blagdana pozvali da podijeli s nama ovogodišnje izazove, rezultate, kao i otkrije nove planove.

FM42: Draga Marina, dobro nam došla u ovom posebnom intervjuu.
Prije svega, hvala vama na ovako lijepom predstavljanju, iako po meni smisao života nije naganjanje titula i nekih materijalnih vrijednosti koje su tu samo zbog imanja. Smisao je života strast uživanja u svakoj minuti, smisao je pronaći poziv koji ćemo živjeti, a ja biram živjeti život koji čine ljubav i stvaralaštvo. Ponosna sam onda što sam zahvaljujući tome kao posljedicu iznjedrila sve ovo gore navedeno u vašem uvodu.

FM42: Jako nam se sviđa razmišljanje! Očito je tu tajna vaše prepoznatljivosti. Zanima nas koja je najvažnija lekcija koju ste dosad naučili?
Poduzetništvo mi je donijelo baš ono što sam priželjkivala – rast u profesionalnom, ali i privatnom smislu. Nevjerojatno je koliko brzo moraš učiti da bi vodio posao, a moram priznati da uživam u svakodnevnom stvaranju usavršenije verzije sebe. Sada slobodno mogu priznati da
sam zadovoljna tu gdje jesam s ovim što imam. Tijekom 2018. godine bilo je nekoliko situacija u kojima su mi ljudi govorili da je nešto nemoguće. Ja sam se unatoč tome usudila, izišla iz zone ugode i shvatila da su to bila njihova ograničenja, ne moja. U proteklim mjesecima ostvarila sam tako divne poslovne realizacije s raznim beauty -modnim brendovima, Chiwelook magazinom i Balkan Starsom. Vjerujem da ovo sve ulazi u odgovor na pitanje, a iskreno, ništa me ne veseli više od toga da me brojne lekcije tek čekaju.

Marina Đarmati – Backstage Bipa Fashion.hr-a / Fotografije: Martina Bošković Ribarić

FM42: Stalno ste u doticaju s novitetima, rado viđena gošća društvenih događanja u hrvatskoj metropoli, pišete za velik broj portala… Pokazujete nam da je moguće slijediti svoju viziju i to u manjoj sredini kao što je Karlovac. Ipak, sve uspone prate povremena ‘zatvorena vrata’ i padovi. Obeshrabruje li vas ili potiču da budete još bolji?
Volim podržati kvalitetne priče, raduje me svaki poziv za suradnjom, a naravno, uz sve prekrasne trenutke, postoji i ona druga strana medalje. Uvijek će biti onih koji neće prepoznati tko sam, neće razumjeti što i kako radim. Neće osjetiti razliku između ponuđenih opcija pa će ideju o zajedničkom cilju i napredovanju zamijeniti kratkoročnom ugodom. To su trenuci kad se osjećam zahvalno jer sam se tim odbijanjem riješila svih potencijalnih problema u budućnosti. Na kraju, svatko ide svojim putem i na svojoj koži osjeća posljedice. Kada se upustite u odnos koji se temelji na istim vrijednostima, to je onda zdrav balans, neovisno o čemu je riječ.

FM42: Kada biste se morali opisati jednim pridjevom kao poslovna žena, koji bi to bio?
Intuitivna.

FM42: Koja će biti vaša dobitna makeup kombinacija za doček 2019. godine?
Svakako crveni ruž koji je neizostavan i zlatna maskara za sve nove, zlatne trenutke.

FM42: Imate li već neke postavljene ciljeve ili ćete ih možda u hodu osmišljavati?
Reći ću vam samo da sam puna ideja, zaleta i motivacije…

FM42: Od srca vam želimo mnogo sreće u daljnjem ispisivanju poduzetničke priče i prepuštamo da zaključite razgovor…
Jučer je bilo jučer. Snovi su sutra, a danas napravite sve ono najbolje što možete kako biste otpustili nepotrebno, razumjeli važno, a nastanili mir.

Mi smo tu radi ovakvih sugovornika, a posebno počašćeni kada s takvima imamo privilegiju raditi! Iza Marine je zaista bila uspješna godina, a ispred – uvjereni smo još uspješnija!