Kultna riječka grupa FIT, nastupa na Kontaktu 2019!
Četvrtak, 21. mart 2019, u 20:00
Klub Eelektopionir ( Cetinjska 15)
Pamtimo ih po hitovima ‘’Mačka’’, ‘’Rijeka’’, ‘’Zvoni telefon’’ i ‘’Zaboravit ću sve’’, s kraja osamdesetih godina. Njihova ,,Mačka” nam ne izlazi iz ušiju decenijama unazad, a sada, polako ali sigurno, njeno mesto zauzima poletni novi singl ,,Ljubav je magija”, kojim se FIT vratio na muzičku scenu.
Na Kontaktu 2019 nastupaju u okviru projekta Rijeka 20202 –  Evropska prestonica kulture, a od 14. do 22. marta 2019. predstavlja se u Beogradu bogatim umetničkim programom koji čine tri teme: brodogradnja, muzika i gastronomija.
Program će se odvijati na više lokacija, a muzički deo u okviru trećeg Kontakta dešava se u četvrtak, 21. marta u klubu  Elektropionir, koncertom kultne grupe FIT, koja je sredinom i drugim delom osamdesetih godina širila svoj krug publike zaraznim pop stvarima, i koja još i danas predstavlja jedan od najuspešnijih izvoznih proizvoda riječke scene u regionu.
Ne bojeći se sintagme ’komercijalno’, u to vreme posebno omražene među drugim i trećim valom riječkih punk i srodnih alternativnih grupa, FIT se na jugoslovensko tržište probijao utabanim putevima popa, naglašenog čvrstim gitarskim zvukom i tekstovima.
Grupu su uz Miru Teševića – zaduženog ujedno i za tekstove, Zorka Opačića – autora muzike, činili pevač Davor Lukas-Bajo i bubnjar Dean Benzia. Suprotno mnogim generacijskim kolegama muzičarima, FIT je tih godina uspeo da objavi dva albuma, »Uz Rijeku« (1988) i »Daj mi ruku« (1989) s kojih publika i danas pamti sve hitove.
Možda mnogi ne znaju da je album »Uz Rijeku« producirao Milan Mladenović, vođa kultnog benda Ekatarina Velika, na kojem je i svirao gitare zajedno sa Zvonimirom Đukićem – Đuletom pokretačem benda Van Gogh.
Oslonac postave FIT i dalje čine originalni članovi Davor Lukas (vokal) i Zorko Opačić (gitara). Bubanj, kao i na poslednjem albumu ,,2011″ svira Alen Tibljaš, a bas gitaru će na koncertima svirati Robi Jovanović (Mandrili, Turisti).
Novi singl ,,Ljubav je magija” sniman je u studiju Nena Belana u Rijeci i u studiju Zorka Opačića u Amsterdamu.  Donosi prepoznatljivi fitovski gitarski power pop, karakterističnog Lukasovog vokala i zaraznog refrena, kao da je neobjavljeni dragulj sa drugog albuma ,,Daj mi ruku”.
Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 800 dinara možete kupiti u kafeu Šikarica u Skadarskoj 22 i na svim prodajnom mestima Ticket Vision (ex Eventim), DD Tickets i Gigs Tix
Cena karte na ulazu, iznosiće 1.000 dinara.
www.kontakt.org.rs

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/361372234447338/