Connect
To Top

Konferencija “The Economist: Svet u 2018.”

The Economist: Svet u 2018 – Čelni ljudi Vlade Srbije, Vlade Vojvodine, ambasadori, privrednici i ekonomisti o tome šta nas očekuje u narednoj godini

Konferencija “The Economist: Svet u 2018.” 9održaće se 14. decembra u Maloj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.
Kao i ranijih godina, Color Press Grupa, koja je organizator konferencije, okupiće čelne ljude Vlade Srbije, Vlade Vojvodine, ambasadore, ekonomiste i vodeće privrednike iz Srbije i regiona.
Na otvaranje skupa govore:
Pozdravni govor: Maja Gojković, Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije
Otvaranje konferencije:
Aleksandar Vučić, Predsednik Republike Srbije
Igor Mirović, Predsednik Vlade Vojvodine
Zorana Mihajlović, Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka, saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva
Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.
U prvom panelu ovogodišnje konferencije – Brave New World – učestvovaće ambasadori H.E. Kyle Scott, ambasador SAD, H. E. Axel Dittmann, ambasador Nemačke, H.E. Gordan Bakota, ambasador Republike Hrvatske i H.E. Attila Pinter, ambasador Mađarske.
Posle prvog panela, prezentaciju pod nazivom “Pogled iz Londona” održaće Laza Kekić, The Economist, nakon čega sledi case study “Regionalni razvoj iz perspektive domaće korporacije” koji će prezentovati Marija Desivojević, Delta Holding.

U panelu “Kuda se kreće srpska privredna lađa” ekonomisti i menadžeri razgovaraće o ekonomskim perspektivama Srbije i regiona.
Uslediće case study “Izazovi poslovanja na bankarskom tržištu” koji će prezentovati Dr Miloš Vujnović, predsednik Izvršnog odbora JUBMES banka a.d. Beograd, case study “Nova platforma za online kupivinu lidera na trzistu maloprodaje u Srbiji – maxi.rs” koji će prezentovati Nikola Zečević Digital & Loyalty Manager u Delhaize Srbija i case study kompanije VISA koji će prezentovati Vladimir Đorđević, Direktor VISA za Jugoistočnu Evropu
Uslediće panel “Pedeset nijansi sive ekonomije”, “Energetska stabilnost Srbije u 2018.” i panel “All roads lead to Serbia”.
Poslednji panel biće posvećen temi “Kulturna diplomatija u digitalnom dobu”, a u njemu će učestvovati Tijana Palkovljević, Galerija Matice srpske, Aja Jung, Beogradski festival igre, Sarita Vujković, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske i Ivan Tasovac, Beogradska filharmonija.
Detaljan program konferencije i uputstvo za prijavu učešća nalaze se na ovom linku www.color.rs/svetu2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in NEWS42

more posts
%d bloggers like this: