Connect
To Top

JOŠ DEVET DANA DO KRAJA PRIJAVLJIVANJA ZA DEV9T!

Još samo DEVET dana ostalo je do kraja prijavljivanja za učestvovanje na DEV9T! Ovaj interaktivni umetnički događaj jedinstven u regionu, biće održan u Staroj Ciglani u Beogradu od 15. do 23. juna. Pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom OGLEDALO a značajan deo programa će, osim stalnih saradnika, zauzeti i umetnici koji se odazovu pozivu na učestovanje.

Da bi bili deo DEV9T, svi zainteresovani treba da pripreme dela iz jedne od devet umetničkih sfera, među kojima su muzika, književnost, slikarstvo, vajarstvo, arhitektura, ples, fotografija, film i strip. Prijavljivanje se vrši putem sajta www.dev9t.com, na kom kreativci treba da se registruju i popune  odgovarajuće prijave, do 20. maja 2018.

Foto Vladimir Jević

Kao i prethodnih godina, na DEV9T će biti izložena dela SVIH PRIJAVLJENIH, a posetioci će moći da se uključe u stvaranje NA SAMOM EVENTU, kroz asistenciju umetnicima i kroz interaktivne radionice. Osim dela inspirisanih temom Ogledalo, na repertoaru će se naći i predlozi koji se slažu uz opštu temu DEV9T. Ovogodišnja novina biće izlaganje skulptura većih od 2m i interaktivnih instalacija, koje će biti sufinansirane od strane festivala, koje su selektovali Aleksandar Gligorijević, Ivan Gračner, Arpad Slančik i Viktor Kiss. Za raspored izlaganja ostalih dela, biće zadužen umetnički savet DEV9T.

AFTERMOVIE 2015 // AFTERMOVIE 2016 // AFTERMOVIE 2017

DEV9T je umetnička kolonija, galerija, plesni podijum, koncertni prostor, kafana, skejt park, igralište za decu i odrasle, gradilište, škola, art market, motivator kreativnosti. DEV9T želi da inspiriše, pokreće, izvlači umetnost iz pojedinaca i ekipa, izbaci iz zone komfora i da motiviše zainteresovane da zakorače i da unesu sebe u svet oko sebe. Ove godine, upotrebite OGLEDALO, usudite se da krenete u istraživanje kreativnih dubina svog bića i dođite na DEV9T da pokažete svoje otkriće! Na DEV9T su svi dobrodošli!”  izjavili su predstavnici DEV9T.

Kao i prethodnih godina, pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti, sa misijom podsticanja kreativnosti kod svih ljudi, bez obzira na godište. Do sada je više od 2000 slobodnih umova stvorilo paralelnu stvarnost na događaju, a pošto DEV9T podstiče stvaralaštvo na licu mesta, organizovano je i više od 100 radionica. Posetioci su uživali na desetinama koncerata i žurki, među kojima se izdvajaju koncerti hip-hop rejv senzacije DIE ANTWOORD, kao i po prvi put realizovan zajednički nastup techno začetnika JUANA ATKINSA i BEOGRADSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA, pod dirigentskom palicom Emina Džijana. Na događaju redovno nastupa i plejada domaćih izvođača. DEV9T se može pohvaliti i produkcijom zapažene predstave “Kralj Ibi” u režiji Gorana Jevtića, kao i izložbama radova legendarnog Maxima (The Prodigy) i Connor Brothers-a.

Više informacija: Website // Facebook Page]

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in NEWS42

more posts
%d bloggers like this: