Lea Davogić – devojka koja je privukla veliku pažnju FM42, koja odnedavno uspešno primenjuje svoje muzičko znanje za DJ pultom.

FM42: Lea, bavili ste se različitim sferama umetnosti, šta je presudilo da postanete DJ?
Završila sam Muzičku Akademiju a onda zbog manekenstva napravila dugu pauzu u sviranju (3 godine). Oduvek sam volela različite žanrove muzike i clubbing, a nisam bila baš u sviračkoj formi posle tolike pauze, tako da je ovo delovalo kao next best thing, neka nova sfera muzičkog sveta u kojoj bih mogla da se oprobam.

FM42: Jedan deo života ste posvetili putovanjima, šta vam je to iskustvo donelo?
Donelo mi je samostalnost, sigurnost u sebe i svoje sposobnosti, da se snadjem u različitim zemljama, kulturama, jezicima. A najdragocenije-prijatelje iz celog sveta, sa kojima i dan danas održavam kontakt zahvaljujući drustvenim mrežama.

FM42: Kako se pripremate za DJ set?
To dosta zavisi od muzike koju ću puštati.Ako pustam RnB (sto je najčešće slučaj) onda se ozbiljnije spremam. RnB se malo drugačije mixa, ima dosta vokala, koji ne smeju da se poklope, tako da je poželjno znati napamet sve pesme i koliko ima taktova svaki refren,da ne bi došlo do preklapanja.

 

FM42: Da li vam se dogodila neka simpatična situacija na nastupu?
Najbolji momenti su oni pred kraj žurke, kada ostanu samo pravi fanovi muzike, makar to bilo i samo 5 do 10 ljudi i onda ste slobodni da stvarno uživate u muzici i pustate bilo šta, bez pritiska…

FM42: Jako nam se dopada vaš stil oblačenja. Koja vam je omiljena kombinacija?
Hvala:) Moda je moja druga ljubav. Ne mogu da kažem da imam jednu omiljenu kombinaciju. Pod jedan previše garderobe imam, a pod dva situacije često diktiraju kombinaciju. Volim crnu rolku, kožnu jaknu i udobne patike isto koliko i prelepe, krajnje neudobne cipele i lepršavu haljinu.

FM42: Šta uvek nosite u torbi?
Knjigu:) pošto ne volim da gubim vreme u hodu izmedju tačke A i tacke B.

 

 

FM42: Čime ste okupirani ovih dana?
Pripremom nove sezone RnB žurke koju smo osmislili Dj Ivan Božinović aka Ike i ja. Žurka se zove Cherry on Top i biće svake srede u klubu Dot.
A osim toga radim i na projektu sa drugaricom sa fakulteta, Marijanom Sovran, koja je završila solo pevanje. Pripremamo program za glas i klavir, koji ce biti malo komercionalniji. Biće zastupljeno dosta filmske muzike i muzike iz Diznijevih crtaća.

Images are copyright to their respective owners.