Modna dizajnerka, Ines Janković, posle još jedne uspešne i veoma zapažene revije na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije, koja se desila početkom ovog meseca, predstavlja lookbook za istu kolekciju svog brenda INES Atelier”Bird in Space”  

I ovoga puta fotograf je dizajnerkin dugogodišnji saradnik – Miloš Nadaždin, frizuru je radila Đurđica Đuka Ivanović, šminku Mina Abramović, dok je za art direkciju i stajling bila zadužena Lara Milanović, uz asistenciju Andrijane Živković. 

PY2A5516

O kolekciji:

Kolekcija Ines Atelier za proleće-leto 2017, inspirisana je vajarskim delima Konstantina Brankucija, tačnije njegovom serijom skulptura “Bird in Space”. Ono što je najzanimljivije u ovom remek-delu je činjenica da je umetnik pojednostavio fizičke atribute ptice, fokusirajući se na njen let i dinamiku, što je inspirisalo Ines, koja je kroz ovu kolekciju želela da  predstavi  modernu ženu koja nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Ona je slobodna i poletna, što je prikazano korišćenjem laganih svilenih tkanina, sa štampanim motivom krila, upotpunjenim detaljima neonskih boja. Kao specifičan vid primene kontrasta, prisutna je upotreba Hi-tech satena, 3D mreže i koža u metalik tonovima, koji vanvremenskom izgledu daju notu svežine i inovacije. Biti oslobođen stega koje nam diktira današnje vreme, zapravo pretstavlja najveći luksuz savremenog života. Kada uspemo da ih se oslobodimo, na bilo koji način, tada počinjemo stvarno da živimo…

Fotograf: Miloš Nadaždin
Frizura : Đurđica Ivanović Đuka  
Šminka: Mina Abramović
Art direkcija i stajling: Lara Milanović
Stajling asistent: Andrijana Živković
Modeli: Teodora Fox model agency & Sara Model Scouting office
Cipele: Reda Milano
 Ines je ovu kolekciju predstavila i zagrebačkoj publici na BIPA FASHION.HR Cruise Collection.