Jedan od direktora IDJDigital-a Bojan Musulin učestvovao je na panelu Midema, jednog od najrelevantnijih dogadjaja globalne muzičke industrije, koji se održava u Kanu. Musulin je govorio o tome kako muzičke kompanije u današnje vreme evoluiraju u novoj digitalnoj ekonomiji, a posetiocima Midema približio kako funkcioniše muzička industrija na Balkanu i Adriatic regiji.

Na panelu koji je organizovao Merlin, globalno telo za licenciranje sadržaja, učestvovala je i Kaori Matsuda (Space Shower Networks, Japan), kao i Yoel Kenan (Africori, South Africa). Panel moderator je bio Wesley A’Harrah (Hyper Orange, US) 

Kao najveći digitalni distributer sa ovih prostora, koji posluje u okviru United Media, predstavnik IDJDigital izneo je impresivne detalje o svom poslovanju kao i put kompanije od video produkcije, preko izdavačke kuće do digitalne distribucije, muzičkog TV kanala i aplikacije.

 Poseban fokus panela su bile digitalne platforme za online slušanje muzike i kako je streaming promenio muzički biznis. 

„Iz meseca u mesec primetan je rast konzumacije muzike na platformama kao sto su Spotify, Deezer i Apple Music kao i ulazak ovih platformi na tržista u razvoju kao što su Balkan, Azija, Južna Amerika i Afrika. Mesečni rast slušanosti na novim tržistima je i do 25%“

Imajući u vidu brojne izazove sa kojima su suočeni izdavači i izvodjači muzike, Musulin je naveo čime sve moderne kompanije kao IDJDigital moraju da se bave da bi ostvarile pozitivno poslovanje:

„U trzištima koja se razviju kao sto je naše, morate višestruko da se potrudite u odnosu na recimo američko tržište, koje je već prošlo kroz digitalnu transformaciju. Prilagodjavanje željama i potrebama korisnika, kao i fleksibilnost u biznis modelu i pronalaženje novih poslovnih prilika je imperativno za opstanak u sadašnjem sistemu. Za nas je to značilo razvijanje nekoliko različitih i povezanih biznisa kao sto su produkcija, izdavaštvo i marketing – kako bi sami sebi dali neophodnu vidljivost“, rekao je predstavnik IDJDigital-a u Kanu. 
IDJDigital je članica United Media. Midem je jedan od najrelevantnijih dogadjaja globalne muzičke industrije koji okuplja više hiljada izdavača, distributera, startapa, music executive ličnosti kao i izvodjača iz svih delova sveta koji se održava svake godine u Kanu.