Grubić dizajn je hrvatski brend s više od 30 godina dugom tradicijom. Prvi komadi nakita nastali su u kasnim osamdesetima od strane Mladena Grubića. Dvadesetak godina kasnije pridružuje se i njegov sin Petar, koji je danas glavni pokretač posla.

 

Mladen i Petar Grubić
Mladen i Petar Grubić

FM42: Mladene, kada ste počeli da se bavite izradom nakita?
MG: Grubić design uskoro slavi 30-godina u dizajnu nakita, sve je počelo sada već davne 1987.godine…oblikovanje gline bio je zanimljiv materijal  i nastali su prvi elementi za različite ogrlice i narukvice, interes za nakitom je bio snažan poticaj i daljnja inspiracija za razvijanjem u neku ozbiljniju priču. Dostupnost materijala i kreativnost dovelo me do brojnih kolekcija koje su zadržale svevremenski koncept. Grubić design danas funkcionira kao umjetnički obrt i uspješno stvara kroz obiteljski posao. Sin Petar je veliki pokretač i novi vizionar koji uspješno gura našu zajedniču priču u dizajnu nakita i svojom energijom održava visoku razinu u predstavljanju našeg brenda…

10 (2)

17 (2)

FM42: Kako izgleda sam proces i od čega najčešće pravite nakit?
MG:
Sam proces u dizajnu nakita određuju naše kolekcije kako stalne tako i one u nastajanju. Ne robujemo hirovitim modnim kretanjima i zadržavamo taj svevremenski koncept. Naša popularna kolekcija Urbani ratnici sastoji se od različitih kovanih medaljona “štitova”, lanaca, replika starog novca, sve metale dodatno patiniramo kako bi postigli antikni efekt. Iste elemente koristimo u kompoziciji sa poludragim kamenjem, tropskim koraljima, školjkama, biserima. Za kolekciju Elizabetanskog nakita koristim bogate niske staklenih perli… Barokna kolekcija prepoznatljiva je po murano perlama različitog kolorita. Avangardu obilježava koža, lanci i brojni kovani medaljoni.

Jedna od stvari na koju su najviše ponosni jeste dugotrajna suradnja s velikom hrvatskom umetnicom i pjevačicom Josipom Lisac. Ne samo da je ona bila njihov  ambasador godinama, ona je i dalje njihov nepresušan izvor inspiracije, kada je u pitanju tumačenje njihovog rada u stvarnom životu.

josssssipa

FM42: U čemu pronalazite inspiraciju?
MG: Inspracija dolazi iz bogatih povijesnih razdoblja koja su obilježili veliki vladari i čitav vizual prati priča od velikih vladara do rubnih dijelova društva… Izazov nam je likove iz prošlosti smjestiti u današnje društvo, ili obrnuto kada bi današnje likove smjestili u daleku prošlost…Inspiracije ne nedostaje, a svojim dizajnom želimo zadovoljiti sve stilove i ukuse u čemu uspjevamo na obostrano zadovoljstvo sa našim klijentima…Ono što bi posebno željeli naglasiti je sljedeće: slijedeći naš dugoročni moto „Od ulične mode do ekstravagancije”, naš brand, Grubić dizajn, uspio oduprijeti hirovitim trendovima i ostati vjerni svojoj izvornoj ideji. Uz mnoge strane kupce koji dolaze u naše hrvatske galerije godinama, odlučili smo ponuditi naš nakit inozemstvu, te smo uspostavili neka partnerstva u Njemačkoj, Sloveniji i Austriji.

FM42: Ispričajte nam kako je došlo do saradnje sa Josipom Lisac…
MG:
I Josipa za svoje fanove kaže kako su to prijateljstva koja su nastala kroz glazbu, i mi smo Josipini veliki fanovi, zajedno sa njom slavimo tu Posebnost. Krug kreativnih ljudi je uvijek u pokretu tako da ni suradnja nije slučajna. Josipa točno zna što želi, tako da zajedno dolazimo do najboljeg riješenja. Jako smo sretni što smo uopće imali prilku pokazati svoj rad i suradnja sa Josipom naš je dizajn podigao na jednu fantastičnu razinu!

FM42: Gde se možemo više informisatio o vašem nakitu i kako do njega doći?
MG: Naš nakit prodajemo u vlastitim galerijama Zagrebu,Cresu, Novalji, gradu Pagu i u Šibeniku. Istovremeno surađujemo sa brojnim galerijama i suvenirnicama duž jadranske obale. Naše radove možete pogledati na: www.grubic-design.hr

fb grubić design

youtube grubić design