Obzirom da sam aktivni Youtuber i radim video snimke po narudžbi za inostrane i domaće kompanije, posao ume da bude stresan. Održavati publiku zainteresovanom kao i ispoštovati klijenta na vreme traži veliku obavezu, ali opet je dobro što sama organizujem kada ću i koliko da crtam.

FM42: Mirjana, kada i kako ste odlučili da se bavite body painting-om?
Pre nekoliko godina odlučila sam da se bavim oslikavanjem zidova dečijih soba. Zbog vecćpovredjene kičme postalo mi je teško oslikavati pa sam prešla na oslikavanje lica dece na dečijim rodjendanima. Svaki dan sam vežbala i učila tehnike. Ubrzo sam shvatila da mogu mnogo više od lica i tako počela da oslikavam prvo na svom telu a kasnije na drugima. Dok sam tražila primere na internetu , videla sam oslikavanje iluzija na telu gde sam se zaljubila i rešila time da se bavim.

Body Painter – Mirjana Kika Milošević


FM42: Da li postoje neke posebne tehnike kada reč o oslikavanju tela?
Body paintingje jedna od težih kategorija oslikavanja, jer se radi od neravnom ” platnu”  Sve neravnine moramo dovesti u jednu ravnu sliku posebnim tehnikama ( ako govorimo o 2D oslikavanju ). Obzirom da oslikavam na svom telu druge likove, ne samo što moram “suziti ” svoje telo već i tehnikom senčenja napraviti 3D sliku.

FM42: Koje su prednosti, a šta mane ovog posla?
Obzirom da sam aktivni Youtuber i radim video snimke po narudžbi za inostrane i domaće kompanije, posao ume da bude stresan. Održavati publiku zainteresovanom kao i ispoštovati klijenta na vreme traži veliku obavezu, ali opet je dobro što sama organizujem kada ću i koliko da crtam. Ono što volim kod svog posla je to što odem iz realnosti i budem neko drugi na jedan dan. Zaista je prelep osećaj.

FM42: Šta mislite koliko je razvijen body painting kod nas?
Pre nekoliko godina kada sam počela sa oslikavanjem lica , boje sam naručivala iz inostranstva jer su kod nas u Srbiji bile u prodaji boje lošeg kvaliteta. Na svoju sreću upoznala sam direktorku Bodyart Asocijacije Srbije koja me je ohrabrivala da se takmičim jer je Srbiji bilo potrebno što više ljudi koji se bave time kako bi bodyart bio više razvijen kod nas. Od tada sam svoj rad sve više prikazivala na društvenim mrežama i inspirisala dosta mladih da se time bave.

Ove godine na internacionalnom takmičenju u Srbiji je bilo tri puta više takmičara nego pre tri godine. Ono što je još važno je to i da sam svojim radom donela i omiljeni brend boja za oslikavanje tela u našu zemlju, tako da je talentovanim mladim ljudima velika olakšica da krenu sa ovom vrstom umetnošću kao i velika motivacija da kvalitetnije rade.

FM42: Gde možemo da se informišemo više o vašim radovima?
Moje radove možete pogledati na mom You tube kanalu – Mirjana Kika Milosevic kao i na Instagramu – @ kikastudio