“Dejana Talk Show karakteriše timski rad i mada na kraju ja kao urednica donosim odluku, srećna sam što imam sjajan tim predvođen Goranom Glihom, koji učestvuje u svim koracima pripreme DTS. Naravno postoji niz geografskih faktora koji utiču na izbor gostiju, a što se tiče drugih faktora ponosna sam što gotovo nikada nismo imali situaciju da nekom nije čast da bude naš gost.”

FM42: Dejana, već dugi niz godina uspešno se bavite novinarstvom. Vodite jednu od najgledanijih emisija “Dejana Talk Show”. Da li se sećate vaše prve emisije?
Sjećam se naravno, to je bilo proljeće 2010. godine i prva tema DTS bila je „Pod nož za ljepotu“. Nakon pet godina rada na različitim tv projektima, dobila sam priliku da imam svoj autorski talk show. Uzbudjenje zbog novog izazova, sreća, odgovornost da opravdam dobijenu priliku, mnogo osjećaja je bilo isprepleteno u meni tokom snimanja tih prvih emisija.

Mada, kažu da godine čine svoje, a ja se iznenadim kada izbrojim koliko već traje Dejana Talk Show. Šalu na stranu, jako mlada sam počela da vodim i uređujem DTS, a imajući u vidu podatke o rejtingu i interesovanju, verujem da će ovaj projekat tek živjeti, a na meni i mom timu je da učinim da uvijek budemo inovativni i zaslužimo povjerenje koje imamo od publike.

TV lice Dejana Rosuljaš Špiler I Foto Vanja Lisac

FM42: Kako izgleda vaš radni dan?
Radni dan novinara se u velikoj mjeri razlikuje od radnog dana “normalnih” ljudi,  službenika… Radno vrijeme baš nije odrednica koju možeš da definišeš u ovom poslu, što u izvjesnoj mjeri daje određene slobode. ali onda kada provedete veče pripremajući emisiju ili koncept rada za naredne dane, onda uvidite i izvjesne nedostatke te “slobode”. Radni dan počinje radnim doručkom i random kafom.. a svaki plan za radni dan je podložan promjenama usljed mogućnosti gostiju, i ostalih ljudi koji su vezani za DTS. Jedino što je fiksno u ovom poslu su datum i termini snimanja, odnosno Studija OBN. Dani snimanja DTS su jedini dani koji liče jedan na drugi. Frizer, šminkanje, sastanak sa produkcijom, brifing sa gostima, ulazak u studio i snimanje,obično dnevno snimamo 2 emisije tako da imamo polusatnu pauzu izmedju emisija.

Taj dan obično zna potrajati preko 11-12 radnih sati. Uživam u svom poslu, volim adrenalin koji donosi i njegovu nepredvidivost. Kada izadjem iz naše zgrade, za mene nije kraj radnih obaveza, razmisljam šta bih mogla uraditi da „osvježim“ emisiju, kako popraviti neke stvari, istražujem nove teme i tako dalje. Mogu reći da je posao kod mene prisutan uvijek, osim kada spavam, mozda baš iz razloga što imam tu sreću da radim posao koji volim i koji mi donosi zadovoljstvo.

FM42: Kada imate neku dilemu u vezi odabira gosta, da li se konsultujete sa nekim?
Dejana Talk Show karakteriše timski rad i mada na kraju ja kao urednica donosim odluku, srećna sam što imam sjajan tim predvođen Goranom Glihom, koji učestvuje u svim koracima pripreme DTS. Naravno postoji niz geografskih faktora koji utiču na izbor gostiju, a što se tiče drugih faktora ponosna sam što gotovo nikada nismo imali situaciju da nekom nije čast da bude naš gost.

TV lice Dejana Rosuljaš Špiler I Foto Vanja Lisac

FM42: Kada se ugase kamere, šta vam okupira pažnju?
Porodica, jedan dječak od 6 meseci koji se zove Slaviša i sin je mog brata, prijatelji i sve one stvari koje nam obaveze donekle uskraćuju pa moramo “brzo” da trošimo slobodno vrijeme i dragocjene trenutke sa ljudima koje volimo.

FM42:  Opišite nam vaš stil oblačenja.
Najvažnije mi je da se osjećam lijepo, udobno i komotno u svojoj koži.Vodim se tim da se osmijeh i dobro raspoloženje uklapaju u svaki stil i zato ih uvijek nosim sa sobom! A odjeća? Ona prati datu priliku.

FM42: Koji vam je omiljeni kozmetički proizvod?
Smatram da je najbitnije da je koža lica uvijek dobro očišćena i nahranjena. To je osnovno.Tako da je dobra hidratantna krema kod mene broj 1, pa onda sve ostalo.

FM42:  Poruka za čitaoce FM42.
Uživajte u svakom danu svog života!