FM42: Jelena, za početak reci nam par reči o sebi…
Ja sam jedna obična-naeobična žena, majka dvoje sinova, supruga, zaposlena kao kuvar u privatnoj firmi, bavim se profesionalno netipičnim sportom za žene -powerliftingom i državni sam i Balkanski rekorder u bench press-u i deadliftu.

FM42: Kada si shvatila da želis da se baviš sportom profesionalno?
U teretanu me je “uvukao” suprug. Bila sam totalno pasivna što se sporta tiče, ali na njegov nagovor krećem u teretanu pre samo četiri godine. Bila je to ljubav na prvi pogled i dodir sa tegovima i gvozdjem. Već posle samo par meseci, videla sam da me ne privlači običan trening, već da mi je cilj da podignem što veću kilažu. Tada sam saznala da postoji sport u kome je cilj upravo to – dati svoj trenutni maksimum i podići najveću moguću težinu. I to u moje tri omiljene vežbe-deadlift (mrtvo dizanje) ,benchpress (potisak sa klupe) i čučanj-powerlifting. Posle osam meseci, odlazim na prvo takmičenje…and the rest is history.

FM42: Koliko vremena provodiš dnevno u sali?
Imam četiri treninga nedeljno i u zavisnosti od jačine i intenziteta, pravi se plan za naredni – hoće li biti odmah sutra dan, ili se pravi dan pauze zbog odmora (odmor je jedan od glavnih faktora za napredak, pored ishrane i dobrog treninga).Trening mi traje u proseku oko dva sata, ne retko i duže.

FM42: Koliko se tvoj život promenio od kada treniraš?
Ja sam doživela totalnu transformaciju, preporod kako drugi kažu. Disciplina je kljuć uspeha i ja sam je usvojila kao vodilju. Disciplina u svemu. U ishrani recimo-to je mnogo uticalo na moj stil života, na rezultat, jednostavno, naučila sam da ishranom menjam svoje telo, rezultat što se snage tiče, a i osećaja. Mogu vam reći da se nikada bolje nisam osećala, a ni bolje izgledala nego sada, sa svojih 35 godina.

FM42: Da li ti se desila neka zanimljiva anegdota na takmičenju?
Uh…takmičenja, svako za sebe je anegdota. Tu bih toliko toga mogla da vam pričam, jer pravi sam ovisnik o takmičenjima. Ne bih ništa posebno izdvojila,  svako takmičenje mi je drago po nečemu, a svako je u celini baš to – anegdota.Tu ima svakojakih dogodovština. Od puta, preko merenja recimo, kada nam odredjuju težinske kategorije, do dela za zagrevanje ili samog nastupa na takmičenju i to je pravi spektakl. Powerlifting nije baš komercijalan sport i ne zna puno ljudi za njega, a još manje ga prati. Ali znam, da kada neko prvi put odgleda takmičenje, i sav taj adrenalin i tu demonstraciju sile i snage, sigurno se opet vraća u publiku.

FM42: Nedavno si napustila klub. Kakvi su ti sada planovi?
Moja godina je 2019. – ta!  Klub sam napustila i punom parom jurim napred, da napravim još bolji rezultat i predstavim lično sebe na narednim takmičenjima.  Iamam 13 i 14 aprila Balkansko prvenstvo u WRPF federaciji koje se održava u Bijeljini, sredinom maja meseca  takmićenje u Zadru na koje sam lično pozvana od strane organizatora kao počasni gost, drage volje i punog srca ću ići tamo i krajem maja me čeka Evropsko prvenstvo u Madjarskoj u organizaciji GPC federacije. U pripremama sam trenutno za ta takmičenja i nadam se obaranju ličnog rekorda.

FM42: Poruka za čitaoce FM42.
Da svako nadje nešto što ga ispunjava, pa makar to bilo i dizanje tegova. Ja taj osećaj posle dobro odradjenog treninga ne bih menjala ni za šta, taj osećaj zadovoljstva, moći, ponosa, nema cenu. Nadjite vremena, stvorite ga, idite na trening. Kada vidite prve rezultate, postaje prava zavist.