Suradnja s ELLE-om je ustvari jedna od novijih. Mogu samo reći da nam se sve nekako poklopilo, kako se kaže “sve u svoje vrijeme”. Jako sam zadovoljna što je magazin s reputacijom kakvu ima ELLE na svojim stranicama pronašao mjesta upravo za moje tekstove o modi.

FM42: Ko je Tina Lončar?
Slušajte, teško je to pitanje ovako odmah za početak. Za većinu onih koji me poznaju sam novinarka i to pretežno modna premda ponekad odlutam i u lifestyle teme, za neke sam kolumnistica, a za neke sam pak modna “Katica za sve” jer skoknem tu i tamo do art direkcije nekog editorijala, do community managmenta, do brendiranja, PR-a… Pa se opet nekako vratim na novinarstvo i na svoje, bilješkama zatrpane, papire. A ako mene pitate, reći ću vam da sam ekstrovert koji sanja da malo bude sam i introvert koji odjednom želi na party, emotivac koji briše suze na svaki film sa psima, veliki tragač za zenom mrzitelj dosade, zaljubljenik u vruće ljeto, dobre ljude i česte promjene.

FM42: Pišeš već neko vreme za Elle magazin. Kako je došlo do te saradnje?
Suradnja s ELLE-om je ustvari jedna od novijih. Mogu samo reći da nam se sve nekako poklopilo, kako se kaže “sve u svoje vrijeme”. Jako sam zadovoljna što je magazin s reputacijom kakvu ima ELLE na svojim stranicama pronašao mjesta upravo za moje tekstove o modi. Također, već dugi niz godina pišem za magazin Storybook u kojem možete pronaći sjajne priče, intervjue s inspirativnim ljudima, divne editorijale… Tako, pišem punom parom, kuhaju se i neke nove stvari, neki posve novi projekti zbog kojih će trebati zasukati rukave, ali to me sve silno veseli.

FM42: Šta te najviše inspiriše dok radiš?
Tišina. Onda sve nekako lijepo i neometano teče. Ne volim pozadinske razgovore, radio niti buku kafića. Uvijek radim za istim stolom, na istom mjestu okrenutom prema prozoru. Ako pišem neki konkretni feljton ili kolumnu, a želim se ubaciti u neki mood, pustim si neku stvar koja bi odgovarala vibri koju tekstom želim prenijeti i puštam ju na repeat dok me ne obuzme. Onda ju gasim i tipkam u tišini. Ono što svakako inspirira su i rokovi. Kad ti je pisanje profesija nemaš vremena za kreativne blokade i beskrajno duge sate u kojima čekaš inspiraciju da odnekud kapne. Sjedneš, tipkaš i ponavljaš si da ne mora bit savršeno. I bude OK. Ako baš zapne, nema toga što topla kupka puna sapunice ne može riješiti. I da, možda to ne bih mogla nazvati inspiracijom, ali svakako olakšava svaki posao i treba se cijeniti, a to je poticajna sredina i suradnici koji ozbiljno doživljavaju svoj (i tvoj) posao, poštuju tebe i tvoje vrijeme, prepoznaju tvoje vrline i guraju te naprijed.

FM42: Da li imaš beauty rutinu?
Ustvari nemam. A ako ona i postoji, poprilično je basic, nema bezbrojne etape umasiravanja i tapkanja i konzumira minimalno mog vremena. Ide otprilike ovako: umivanje plus krema ujutro i skidanje ostataka šminke i krema navečer. Pouzdajem se u to da će dobra genetika nadoknaditi manjak preparata. Inače, moj manjak beauty vještina i znanja vječiti je izvor zabave mojim prijateljicama i kolegicama koje naprosto obožavaju kada ih, kao da mi je 13, pitam da mi objasne što je točno korektor ili kako krema zna kad je dan, a kad noć. Barem što se tog aspekta života tiče, potpuno sam jednostavna i ne treba mi previše

FM42: Make up proizvod koji ti je uvek u torbi je …
Bez balzama za usne ne idem nikamo. Niti bez ruževa. U torbi ih trenutno imam desetak makar na koncu uvijek nosim tamne crvene nijanse Isabel Marant ruževa ili pak fantastični ljubičasti Plum Plum Girl od Bourjois. Ponekad pokušam s nekom drugom nijansom primjerice klasičnom crvenom da bih brzo zaključila da nismo jedno za drugo i vratim se na provjerene staze

FM42: Opiši nam tvoj stil oblačenja.
Jednom je netko izjavio da je moj stil odijevanja eklektičan pa sam se nekako uhvatila za taj epitet. Volim se igrati različitim stilovima i ne doživljavam svoje stylinge nešto previše ozbiljno. To vam je kao neki fusion svega i svačega. Također, ne volim davati previše novca na odjeću pa preferiram buvljake koji su trenutno u Zagrebu silno popularni, razmjene s prijateljicama i vintage dućane u kojima mogu lako pronaći nešto zanimljivo, drugačije, a cjenovno prihvatljivo. I, što je najvažnije, dosta kvalitetno. Načelno, mislim da nema ružne odjeće nego samo one koja nije baš spretno iskombinirana. Osim toga, baš sve može izgledati dobro, ako se ti osjećaš dobro. To je na kraju krajeva stil. Feeling. I to kako zračiš.

FM42: Poruka za čitaoce FM42.
Evo, upravo mi svira Sinatrin “My Way”. Neka to bude poruka. Ljepša od te ionako ne postoji.

Tina Lončar