Ne volim da kažem da sam perfekcionista, ali obzirom da radim unikate za unikatne žene onda u model mora da bude osim lepote utkano i poštovanje za te žene.

FM42: Tara, kada ste shvatili da želite da se bavite modnim dizajnom?
Modni dizajn ili tačnije ta linija kreativnosti kao da se polako usunjala u mene,neprimetno…nije ušla na velika vrata, nije to bio “veliki prasak” (Big Bang) koji je potresao sva moja čula… Ta kreativnost kao da je strpljivo čekala u redu da je primetim da obratim i na nju pažnju da se njom pozabavim… Polako je rasla uz i u meni.. Sada se samo uselila u mene i širi kroz celo moje biće.

FM42: U čemu pronalazite inspiraciju dok osmišljavate neki odevni predmet?
Inspiracija dolazi u trenu… To kod mene nije proces da sednem i razmišljam… Nikada to nemam kao zadatak… Taj model, slika kao da “protrči” kroz mene, ja ga vidim u trenu, u obrisu a onda dodajem neke konkretne detalje.


FM42: Kako izgleda kod vas proces od skice do finalnog proizvoda?
Ta skica je u glavi kako rekoh, uhvatim je u letu, jedino treba da se trudim da mi ne pobegne jer skice kao šarene ptice na nebu lete jedna za drugom… Onda se posle toga, kada sleti ta ptica, se konkretizuje model sa dizajnerima u Grčkoj. Biramo najadekvatniju boju, krzno, čipku, svilu … Ja sam užasno detaljna pri samoj izradi, dovoljno je da mi se ne svidi boja dugmeta ili kopče i da ne prihvatim model. Ne volim da kažem da sam perfekcionista, ali obzirom da radim unikate za unikatne žene onda u model mora da bude osim lepote utkano i poštovanje za te žene.

FM42: Pored dizajniranja, bavite se i slikarstvom. Reci te nam nešto više o tome.
Slikarstvo je počelo kao jos jedan način izražavanja mog unutrašnjeg bića i bivstvovanja… Kako ja to kažem obično “Odozgore, kroz vertikalu univerzuma , mi se spustila potreba da se na kanvasu izrazim”…. To je kao onda kada vam samo reči ili samo zvuci nisu dovoljni da komunicirate sa okolinom ili sa samim sobom.
Imala sam izložbe u Londonu i Atini, zastupa me jedna od najprestižnijih galerija na Mayfair, a sa mnom saradjuju i neke dizajnerske kuće.

FM42: Gde možemo da saznamo više o vašem radu?
website: www.taradinic.com i Instagram page: taradinic website: www.mimivera.com Instagram page: mimivera.official
website: www.kustorandpollux.com Instagram page: kustorandpollux

FM42: Kakvi su vam dalji planovi?
Planovi koji su uvek prisutni su da putujem, da srećem nove ljude, energije, zvezdana neba … Da pokušam da mirise vetra prenesem na platno, u modele, u kreacije.. A konkretno za leto stiže nova kolekcija torbica koje se vezu u Indjiji, a tkaju u Pančevu, nove narudžbine slika za Švajcarsku i Ameriku. Nova kolekcija bundi je već u bitiku u Kuvajtu i Londonu.
Takodje radim na jednom novom projektu sa svojim bratom, Petrom, to su majice sa smešnim frazama na engleskom Više informacija na web stranici: www.drembroider.com , kao i Instagramu Dr.Embroider Majice će biti u prodaji u Martu 2019.