Sigurna sam da su trudnice prepoznale moju iskrenost i spremnost da pričam i o stvarima koje se kod nas skoro i ne pominju.

FM42: Jovana, kako ste došli na ideju da pokrenete blog o trudnoći?
Nakon prvenstveno sopstvenog lošeg i bolnog početka, shvatila sam koliko su ženama u tom periodu bitne informacije i podrška. Trudnoća sama po sebi nije jednostavan čin i zahteva puno edukacije, posvećenosti, a pogotovo ako govorimo o manje lepim stvarima o kojima se slabo govori, krvarenja u trudnoći, loši genetski tekstovi, pa čak i pobačaji koji su nažalost sve prisutniji. Moja ideja je bila da kroz blog čitateljke i ja razmenjujemo međusobna iskustva pre svega.

FM42: Šta vas inspiriše i koliko vremena vam oduzima priprema za post?
Inspiriše me svakako moje “drugo stanje”. Svaki simptom, promenu kilaže, kupovinu vezanu za trudnoću trudim se da prenesem u post i time podelim lična iskustva o svemu. Svakako mi inspiraciju daju buduće i ostvarene mame koje su aktivn i čitaju svaki moj post, pa zajedno delimo mišljenja. Sama priprema posta traje jedan, do dva dana i to najviše zbog fotografija.

FM42: Kakve su reakcije vaše okoline?
Ja sam prezadovoljna. Sigurna sam da su trudnice prepoznale moju iskrenost i spremnost da pričam i o stvarima koje se kod nas skoro i ne pominju.

FM42: Ko vam je najveći oslonac i podrška u poslu?
I u poslu, ali i životu moj muž Vasilije. On je tu za mene maksimalno i slobodno mogu da kažem da je primer savršenog muškarca.

FM42: Koji vam je omiljeni kozmetički proizvod za negu tela?
Trenutno je to Šaljićev melem protiv strija. Buduće mame će najbolje razumeti. Inače obožavam Pharmasept kozmetiku koju koristim za sve. Posebno preporučujem svima njihovu higijensku kupku. Pogodna je svakako i za trudnice.

FM42:Poruka za čitaoce FM42
Svako loše iskustvo je životna škola koja je samo korak do najlepših iskustava. Čovek jednako treba da prihvati sve dobro, ali i loše što donosi život.