Ako bih morao da izdvojim najlepšu stranu bavljenja ovim poslom to bi svakako bio rad na muzičkim spotovima, editorijalima, reklamama, jer rad u ovim sferama dozvoljava slobodu mojoj kreativnosti i pruža izazove što me dodatno inspiriše.

FM42: Dalibore, kako ste se našli u beauty svetu?
Potpuno namerno. Već sa 12 godina jedina stvar koja je u to vreme okupirala moju sferu interesovanja bio je, žargonski rečeno, “frizeraj”. Dok su se svi moj vršnjaci radovali odlasku na more moja jedina želja bila je da počnem da radim u lokalnom frizerskom salonu koji je moja mama posećivala. Tako je sve počelo, medjutim moj profesionalniji upliv u beauty svet počinje tek nakon fakulteta koji mi je na kratko bio distrakcija od onoga što je sustinski moj poziv. Znate kako kažu, poziv nadje vas, a ne vi njega.

FM42:  Imali ste priliku da radite editoriale za razne magazine. Koji vam je najdraži?
Ako bih morao da izdvojim najlepšu stranu bavljenja ovim poslom to bi svakako bio rad na muzičkim spotovima, editorijalima, reklamama, jer rad u ovim sferama dozvoljava slobodu mojoj kreativnosti i pruža izazove što me dodatno inspiriše. Ono što bih ja izdvojio kao najdraži projekat jeste rad na muzičkom spotu hrvatske pop pevačice Martine Vrbos, jer su nam se senzibiliteti kao i kreativne ideje u startu poklopile, što je izuzetno važno kada radite sa ljudima. Medjutim u Studio Prostor-u u okviru kojeg radim imam prilike da saradjujem sa našim najistaknutijim javnim ličnostima kao i magazinima u Srbiji.

FM42: Koji je za vas number one savet za negu kose?
Moj number one savet za negu kose jeste da devojke poslušaju svaki savet svog frizera vezano za negu kose.  Šalu na stranu, ono što devojke moraju da znaju je da konstantno tretiranje kose mora da bude potpomognuto i adekvatnom negom. Nega nije samo vezana za online kupovinu preskupih proizvoda koji nemaju da se kupe kod nas, za koje mnoge devojke misle da ce učiniti čuda, već razne maske koje mogu da se kupe i u običnim drogerijama vrše posao.

FM42:  Koja frizura je trenutno u trendu?
Svaka koju ima Kim Kardashian. Neverovatno ali istinito, devojke su potpuno opsednute njenim frizurama. Ono što je meni uvek u trendu, je upravo i ono što Kim plasira, a to je negovana kosa. A ono što je trenutno veliki trend je wet look i svi preparati koji u sebi sadrže morsku so, takozvane prskalice koje daju odličan efekat uz minimalan trud.

FM42:  Koji beauty proizvod za kosu uvek preporučujete?
Uvek preporučujem ulja koja hrane i finiširaju ceo look glatkim, sjajnim, zdravim izgledom koji je zbog prekomernog isušivanja odnosno tretiranja itekako potreban.
Spomenuo sam i preparate koji u sebi sadrže morsku so koji ukrute kosu i daju neobavezni morski izgled. Medjutim, ne mogu da ne spomenem šampon za suvo pranje kose. Moja omiljena stvar koja je nezaobilazna pri pravljenju svake frizure, daje dodatni volumen kada se naprska na ćistu kosu, ukroti kosu, a u ovoj ludnici od svakodnevnice može i da posluzi kao mala tajna i produžetak efekta čiste kose.

FM42: Šta vas inspiriše dok stilizujete nekoj osobi kosu?
Uglavnom osoba kojoj u tom trenutku i radim kosu, medjutim ako to nije slučaj onda se trudim da kroz priču dodjem do odredjene inspiracije i potrebe klijenta, odnosno da izbalansiram te dve stvari, a ako su editorijali u pitanju stvar je jednostavnija, jer iako inspiracija u datom trenutku ne postoji, uvek je tu vizija fotografa ili odredjenog tima koji pogura i moju inspiraciju.

FM42: Šta najvise volite u svom poslu?
Biću potpuno sebičan i umesto da odgovorim kako mi je najvažnije zadovoljstvo klijenata, moram da kažem da mi je ispunjenje mojih iluzija, inspiracija i kreativnosti ono što me pokreće i daje adrenalin u poslu kojim se bavim. Smatram da ukoliko sam ja srećan, raspoložen i zadovoljan kreacijama to vrlo lako mogu da prenesem i na ljude sa kojima saradjujem, sve ostalo su prazne priče i besumučno farbanje izrastka do sudnjeg dana.

FM42: Poruka čitaocima FM42.
Moraćemo da zovemo nekog motivacionog govornika da baš poučno završi ovaj intervju jer želim da prenesem dobru poruku i vibraciju čitaocima, ali evo pošto smo u nedostatku istih, ono što bih želeo da prenesem je da se ljudi usude da žive onako kako žele, to je jedino važno, da budu kreativni u svakoj sferi svog života, jer je to ono što nas i pokreće, to je ono davanje koje smo dužni sebi da pružimo, a jos ako usput usrećimo jos nekog, rešili smo sve.

Nina Seničar / Foto: Petar Djordjević
Marija Veljković / Foto: Petar Djordjević
Sanja Kužet / Foto: Petar Djordjević
Martina Vrbos / Privatna Arhiva